Родителите на Алтай, който е второто най-пострадало дете, недоволстват, че

...
Родителите на Алтай, който е второто най-пострадало дете, недоволстват, че
Коментари Харесай

Последна Информация За Децата, Които Бяха Ранени В Адския Взрив В Болоня

Родителите на Алтай, който е второто най-пострадало дете, недоволстват, че в продължение на часове им е отказвана информация за протичащото се със сина им.

" Казаха: " Не може да дадем никакъв номер, ние сме много ангажирани ". И, когато се разкрещях: " Вие не сте ангажирани с нищо друго, с изключение на с нашите деца и желая номер да ми дадете, аз не виждам и не слушам детето си ", тогава споделиха: " Г-жо, извинявайте, ще ви го дадем ". Това не трябва да се прави на родители ", споделя още Севил.

След като открили връзка, Алтай споделя с детайлности на родителите си за случая. Казва, че има изгаряния по гърба, ръката, пръстите, главата, ухото.

Всички потърпевши деца са добре и душевен, и физически, твърдят от просветителното министерство.

Родителите на Алтай научили, че ще са нужни най-малко 10 дни сина им да е на домашно лекуване в общежитието преди да се завърне към ученическия си стаж.

Очаква се изписването на едно от потърпевшите в Болоня български възпитаници, оповестиха от Министерството на външните работи.

От седемте хоспиталзирани момчета, трима към този момент са изписани, а четири остават в болница. Трима от тях са в две разнообразни лечебни заведения - две в Болония и едно в Чезена. По информация на генералния консул на България в Милано Росен Руфев се чака още през днешния ден или най-късно на следващия ден един от учениците да бъде изписан.

Останалите ще останат под лекарско наблюдаване най-малко още няколко дни, като момчето, което е настанено с изгаряния в болница в Чезенa, ще остане там по-дълго.

Седем възпитаници от 11 и 12 клас от професионалната гимназия по механотехника " Владимир Комаров " в Силистра пострадаха през вчерашния ден при гърмежа на камион цистерна на автомагистрала край летището в Болоня.

Бащата на най-сериозно потърпевшия възпитаник ще пътува за Италия на следващия ден, сподели Марин Ботев от Регионалното ръководство на образованието в Силистра. Семейството на ранения към този момент е дало единодушие италианските медици да стартират нужното лекуване в профилираната клиника на Чезена. С родителите на всички останали младежи са извършени диалози, с цел да са наясно със обстановката, посочи Бонев.

Засега няма родители, които да са изявили предпочитание децата им да бъдат върнати авансово преди да е завършила тази тяхна процедура в Болоня, сподели той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР