Родителите на Алекс нямата сили да присъстват на съдебното заседание.

...
Родителите на Алекс нямата сили да присъстват на съдебното заседание.
Коментари Харесай

Братчето на убития Алекс спря да говори

" Родителите на Алекс нямата сили да участват на правосъдното съвещание. От една година, откогато го няма на този свят най-голямото от трите им момчета, живеят в пъкъла ". Това разкри лелята на 18-годишния Алекс Ангелов от Бяла Силвия Панайотова, пред " Телеграф ".

Момчето издъхна на 15 юли предходната година в болница след безразсъден случай, случил се седмица по-рано на излизане от дискотека при сдърпване с роми. Обвинен за осъществяване на закононарушението е 32-годишният Валентин М. от Бяла, написа novini.bg.

Лелята на Алекс показа още, че по-малкото му братче, което в този момент е на 4 години, е спряло да приказва след гибелта на батко си. Столични лекари давали вяра, че детето ще се оправи с времето, само че в този момент било рано, тъй като по този метод изразявало тъгата си.

Близки и другари на Алекс се събраха още сутринта на митинг пред Съдебната палата в Русе с искане за обективен развой. Сред тях бе и 17-годишният му брат Павел. Приятелката на Алекс – Никол, пък носеше портрета му.

В хода на делото бяха разпитани двама очевидци, които не се явиха на делото при започване на юли, защото са били нередовно призовани. Травеститът Янко, който изясни, че работел като танцьорка, е бил същата нощ в дискотеката, в която Алекс се е веселил с другари. Показания даде и различен очевидец, пристигнал от Холандия за делото.

Спречкването е станало на 8 юли предходната година към 5:50 часа пред дюнерджийница в града. Според показанията на очевидци Алекс е вървял след група роми, тръгнали да се прибират от дискотеката, викал е след тях и ги е псувал и обиждал. Други обаче настояват, че момчето не е проявявало експанзия, макар че е пило алкохол в заведението. Станало е сдърпване сред 15-годишния племенник на обвинения и Алекс. За да отбрани роднината си, вуйчото Валентин блъснал 18-годишното момче, то паднало обратно, блъснало главата си в плочките и не помръднало.

Обвинението на прокуратурата против Валентин е за преднамерено ликвидиране по хулигански подбуди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР