"Родителите на Алекс нямата сили да присъстват на съдебното заседание.

...
"Родителите на Алекс нямата сили да присъстват на съдебното заседание.
Коментари Харесай

Братчето на убития от роми Алекс спря да говори

"Родителите на Алекс нямата сили да участват на правосъдното съвещание. От една година, откогато го няма на този свят най-голямото от трите им момчета, живеят в пъкъла ". Това разкри лелята на 18-годишния Алекс Ангелов от Бяла Силвия Панайотова, пред "Телеграф ".

Момчето издъхна на 15 юли предходната година в болница след безразсъден случай, случил се седмица по-рано на излизане от дискотека при сдърпване с роми. Обвинен за осъществяване на закононарушението е 32-годишният Валентин М. от Бяла.

Лелята на Алекс показа още, че по-малкото му братче, което в този момент е на 4 години, е спряло да приказва след гибелта на батко си. Столични лекари давали вяра, че детето ще се оправи с времето, само че в този момент било рано, тъй като по този метод изразявало тъгата си.

Близки и другари на Алекс се събраха още сутринта на митинг пред Съдебната палата в Русе с искане за обективен развой. Сред тях бе и 17-годишният му брат Павел. Приятелката на Алекс – Никол, пък носеше портрета му.

В хода на делото бяха разпитани двама очевидци, които не се явиха на делото при започване на юли, защото са били нередовно призовани. Травеститът Янко, който изясни, че работел като танцьорка, е бил същата нощ в дискотеката, в която Алекс се е веселил с другари. Показания даде и различен очевидец, пристигнал от Холандия за делото.

Спречкването е станало на 8 юли предходната година към 5:50 часа пред дюнерджийница в града. Според показанията на очевидци Алекс е вървял след група роми, тръгнали да се прибират от дискотеката, викал е след тях и ги е псувал и обиждал. Други обаче настояват, че момчето не е проявявало експанзия, макар че е пило алкохол в заведението. Станало е сдърпване сред 15-годишния племенник на обвинения и Алекс. За да отбрани роднината си, вуйчото Валентин блъснал 18-годишното момче, то паднало обратно, блъснало главата си в плочките и не помръднало.

Обвинението на прокуратурата против Валентин е за преднамерено ликвидиране по хулигански подбуди.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР