Родителите на 12-годишно момиче от източния американски щат Ню Джърси

...
Родителите на 12-годишно момиче от източния американски щат Ню Джърси
Коментари Харесай

Ученичка се самоуби. Родителите съдят училището

Родителите на 12-годишно момиче от източния американски щат Ню Джърси съдят учебното заведение й след нейното самоубийство, предадоха американските медии. Те са сигурни, че образователното заведение носи виновност за гибелта на детето им.

През 2017 година 12-годишната Малъри се самоубива след систематичен тормоз от нейните съученици. Даян и Сет Гросман настояват, че образователните управляващи и учителите са пренебрегвали недоволствата на тяхната щерка, че е цел на систематични насмешки и тормоз.

В правосъдния иск се споделя, че момичето получавало известия по телефона и в обществените мрежи от нейни връстници, в които я назовават „ загубенячка “. Освен това се подигравали на външния й тип. Близо година след гибелта на младото момиче делото влиза в съда.

Родителите упрекват учебното заведение, че не е подхванало нищо, с цел да предотврати трагичния процес на събитията. В обвиняването стават ясни скандални практики, които са подхванали от учебното заведение. Вместо да наложат дисциплинарни наказания на насилниците, те предиздвикали Малъри да прегърне един от тях.

„ Кога ще се самоубиеш “, написали съученици на Малъри. На 14 юни 2017 година тя го прави. Това е първият сходен правосъден случай за кибер тормоз в щата Ню Джърси. Други известия, които момичето получило, гласели „ Ти си дебела “ и „ Нямаш никакви другари “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР