Родителите ми са ме възпитали да съм победителПриятелят ми не

...
Родителите ми са ме възпитали да съм победителПриятелят ми не
Коментари Харесай

Михаела Маринова: Невероятно е Лили Иванова да те похвали!

Родителите ми са ме възпитали да съм победител


Приятелят ми не е характерен футболист, не слуша попфолк


Страхувам се да не изгубя постигнатото поради нещо малоумно и неуместно

 56-1  56-maxresdefault  56-3  56-2  56-mm_ochivochi_water  56-mishe
– Стартира мощно лятото с “Очи в очи ”, видеоклипът към този момент има над 1,5 милиона гледания. Какво те въодушеви?
– Вдъхнови ме всичко, което сега се случва към мен. Непрекъснато желая да върша музика и да опитвам със себе си. “Очи в очи ” е по-различен от останалите ми планове. Вече трета година съм с “Вирджиния Рекърдс ” и в този момент чувствам, че имам една по-голяма религия и убеденост в концепциите и вижданията ми за музиката. Новата ми ария направихме дружно с Павел Николов от дуото Pavell & Venci Venc’ и това е следващ общ план. В момента съм в разцвета на младостта и кариерата си, тъй че нови неща от мен могат да се чакат постоянно – все хубави уповавам се! Работя върху забавен дует, а през лятото имам участия по нашето море, както турнета и концерти.

– Вече стана ли от мощните и привикна ли с обидите, както пееш в “Очи в очи ”?
– Обиди е мощно казано. Щастлива съм, че съм от артистите, които не са толкоз оплювани, само че даже и дребното по-негативни неща се научих да одобрявам умерено – “очи в очи ”. Изградих си един щит, който да ме пази.

– Очакваше ли, че ще се сблъскаш със злоба, преди да станеш известна?
– Винаги съм знаела, че в случай че искаш да имаш кариера – няма по какъв начин да няма завист или по този начин наречените “зли ” очи. Това е една от аргументите, поради които се трансферирах като частна ученичка в Музикалното учебно заведение – с цел да предотвратя възможна демонстрация на сходно отношение. Винаги е имало дребна доза напрежение, тъй като отиваш и знаеш, че тези хора не те харесват и колкото и да се опитваш, е мъчно да се изолираш… В класа ни бяхме единствено девойки и фантазия на всяка от нас първоначално бе да реализира това, което аз след време към този момент започнах да реализирам – тази известност и това да имам личен репертоар. В един миг единствено аз излизам на сцената от целия клас и можеш да си представиш каква е женската злоба…

– Много държиш на смислените текстове. Какво мислиш за твоите сътрудници, които залагат на абсурда?
– Зависи какво искаш да постигнеш. Не желая да върша бързи пари, които при предпочитание можеш да изкараш за една-две години. Следвам схемата “бавно, само че славно и хубаво! ”. Няма да оставям тази тактика, ще държа кокала, тъй като ми харесва това, което върша, а и виждам, че публиката също го харесва.

– Никога ли не си се изкушавала да запееш нещо по-провокативно?
– Ще ти кажа, че пред другари съм си лудичка, не съм скромна, свита и скучна, аз съм душата на компанията, най-малко те по този начин ме дефинират. Мога да направя и по-луди неща в музиката, само че не желая хората да ме знаят с това. Пея това, което ми идва от вътрешната страна.

– Приятелят ти – футболистът на ЦСКА Александър Дюлгеров също изрази поддръжка за новата ти ария, като написа във фейсбук:- Стил и великолепие в едно – моята Михаела! Жесток план. Успех!
– Ами, изненада ме, да! Той се занимава с нещо, радикално друго от мен, само че все пак музиката му е в сърцето – много години е играл национални танци. Той е от тежката артилерия в това отношение, не е ентусиаст, а е играл в няколко ансамбли и това ни свързва чисто музикално. Сега ме учи на доста хора и от време на време желае да танцуваме дружно. Покрай рождения ми ден през май изиграхме много хора дружно с баби, дядовци, лели.. Беше занимателно.

– Значи не е типичният футболист?
– Така е – бяга от общоприетия стандарт (смее се.) Той не слуша попфолк, слуша и харесва безпределно доста същата музика, която и аз. Купонджия е, има и възприятие за комизъм, също по този начин ме поддържа в работата ми, което е най-важното за мен.

– Как пламна искрата сред вас?
– Покрай общи другари се запознахме. Моя другарка, която е гадже с капитана на ЦСКА, ни срещна на обща вечеря, където се появи и негов съотборник. Оказа се, че ме е харесал, разбрахме се да се забележим отново в същата компания и го поканих на мой концерт пред Народния спектакъл със Софийска филхармония. След концерта той ме чакаше на една скамейка с букет цветя и си говорихме доста дълго време. След това имаше интервал, в който се чудех какво да върша, защото не желаех да прибързвам, само че в един миг нещата просто се случиха.

– Личи си, че сте доста влюбени. Мислите ли към този момент за женитба, или сте още дребни?
– Не, той никога не е дребен – 28 -годишен е – момък за женене! (смее се.) Но и двамата сме в пика на кариерите си и не сме подготвени за такова нещо към момента.

– Каква е вероятността ти да изпълниш нов химн на ЦСКА?
– Той също се майтапи с мен на тази тематика. Не съм мислила за сходно нещо, само че кой знае. (смее се)

-На кои качества държиш най-вече в един мъж?
– На разбирателството, на това да е упорит, целеустремен, да се владее и да не е ленив. Също по този начин да е умел, да е мъжага, в последна сметка не желая да се постанова сама да си загъвам крушките (смее се).

– Какво те кара да губиш надзор?
– Най-вече хубавата музика, когато да вземем за пример виждам концерт на Бионсе… Кара ме да се усещам като че ли напряко изхвърчам в космоса. Осъзнавам какъв брой труд хвърля тази жена и какъв невeроятен актьор е!

– Озвучи основната героиня в анимацията “Смелата Ваяна ”. Лично на теб по кое време ти е била нужна най-голяма храброст?
– При стъпването ми на сцената на “Х фактор ” – това бяха огромни крачки за мен, трябваше ми много време да събера куража и да си кажа – върша го! Беше най-важната и решителна крачка в живота ми, а всички останали са стъпала нагоре. Щастлива съм, че първият път, когато се явих на в “Х фактор ” на 14 години – отпаднах, само че не се отхвърлих и по-късно – на 16, взех решение, че още веднъж ще отида и ще го направя. И ориста ми се усмихна.

– От какво се страхуваш, какво те разплаква?
– Страх ме е да не изгубя всичко, което съм постигнала дотук, с нещо малоумно и неуместно. Понякога, даже с нещо дребно може да занемариш имиджа си и да се сринеш тотално, по тази причина виждам точно всяка моя стъпка да е точна и вярна. Не си припомням скоро да съм плакала, в случай че ми се е случвало, то е било от благополучие и признателност към Силата и Вселената, че съм толкоз щастливо момиче – поради целия ми живот и всичко, което имам.

– Учила си синтезатор и пиано при Мими Иванова и Развигор Попов. Кои други реализатори от тяхното потомство харесваш?
– При Мими и Развигор изкарах доста хубави години, научиха ме на доста неща, срещнаха ме и с музикален възпитател, с който започнах да работя и построи основата на гласа ми. Много одобрявам също Лили Иванова, Маргарита Хранова, Йорданка Христова. Те са икони!

– Какво би си “откраднала ” от Лили, да вземем за пример?
– Бих си поискала нейната устойчивост – тя изпява 30 песни, без да й мръдне гласът. Бях поканена на рождения й ден, на който изнесе и концерт. След като завърши се видяхме и Лили ме окуражи, казвайки ми, че би ми помогнала във всеки един миг. Сподели, че ме е забелязала още в “Х фактор ”, когато изпълних нейна ария и че е възхитена от вярното ми пеене. Представете си какъв брой е необикновено възприятието да го чуеш от самата нея!

– Кои други персони са ентусиазъм за теб?
– Бионсе, Адел, Джъстин Бийбър, Ед Шийрън, който е почнал от нулата – със свирене на улицата, може би и Джеси Джей – също като него и тя е имала доста тежък живот, здравословни проблеми, само че е съумяла да се пребори с това и да потвърди какъв брой необикновен актьор е. Тина Търнър също, биографичният филм за нея е неповторим!

– Знам, че харесваш и следиш “Откраднат живот ”. Кой е обичаният ти артист? Ти самата каква роля би изиграла в него?
– Много ми харесват Димо Алексиев и Янина Кашева, удивлявам им се. Бих желала и аз да съм основен хирург – такава роля ме притегля. Като дребна мислех да се занимавам с биология и медицина, около работата на майка ми. Даже обичам да виждам рани, кръв и като видя споделям – какъв брой красива рана! (смее се.)

– Най-големият ти критик?
– Баща ми – по него мога да осъждам за всичко в живота ми и за това къде се оправям и къде не се. Много е пряк и непосредствен и в никакъв случай няма да ми спести, в случай че има нещо, даже да знае, че ще ме заболи.

– Най-ценният съвет, който си получавала?
– Да бъда мощна, да бъда оправна, да си бъда себедостатъчна, да знам, че няма незаменими неща и всичко може да бъде поправено и сменено, стига да не изпуснеш последния си късмет. Също по този начин родителите ми са ме научили да ходя стремително напред и да не изневерявам на себе си. Много се веселя, когато ми споделят, че за по-хубаво дете от мен не са си и мечтали даже.

– Вярата оказва помощ ли ти?
– Да, доста ми оказва помощ и ме води напред по пътя. Вярвам, че Господ е едно кълбо от мощ и като се сетя постоянно си запалвам свещичка и благодаря.

– Любима мисъл?
– Приятелят ми подари книга на Райнер-Мария Рилке и от нея доста ми хареса това: “Чудо е това, което се случва с тези, които обичат – колкото повече дават, толкоз повече имат! ”

Нашият посетител
Младата Михаела Маринова изгря блестящо на сцената на “Х фактор ”, където остана на крачка от успеха, само че геният й бе оценен високо, даже от международната звезда Джеймс Артър. Две години по-късно тя стана безапелационен победител в петия сезон на шоуто “Като две капки вода ”. Михаела се е обучавала на клавишни в школата на Мими Иванова и Развигор Попов, а нейна учителка в музикалното учебно заведение е била рокзвездата Роберта. С първия си шлагер “Стъпка напред ” покорява класациите, а идващите й песни затвърждават триумфа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР