Родителите, които изоставиха бебето си в столичния квартал Люлин вече

...
Родителите, които изоставиха бебето си в столичния квартал Люлин вече
Коментари Харесай

Кой ще се грижи за бебето, което беше изоставено в София?

Родителите, които изоставиха бебето си в столичния квартал Люлин към този момент са пуснати от ареста. Случаят е в прокуратурата, която е образувала досъдебно произвеждане. Потърсихме родителите в блока, в който до момента са живели.

" Да се съобщи на обществените. Успех! "
Родителите, които оставиха тази записка върху личното си дете, са застрашени от три години затвор - най-малко по този начин планува законът за случаи като този. Преди да е ясно обвиняването обаче прокуратурата би трябвало да откри какво е психическото положение и на двамата родители.

Засега те са на независимост. Но не ги откриваме в жилището, в който досега са живели. От там чуваме единствено бабата на бебето:


Тук ли са родителите на бебето?
- Не.
А къде са?
- Няма ги. Сигурно са на хотел. Няма към този момент да живеят тука.
Днес бабата не желае да вижда родителите на внучето си. Досега обаче е мълчала пред обществените.

Димитрийка Цанова, шеф Дирекция " Социално подкрепяне " - Люлин: Самото семейство не е търсило тук при нас помощ - нито близката среда, нито самите хора. Единствено са пристигнали месец юни да си изискат еднократната помощ за раждане, която е дадена.
Вместо при обществените майката на детето е търсила помощ в обществените мрежи - още през юли.

Георги Богданов, изпълнителен дирекор на " Националната мрежа за децата ": Жената е търсила апропо във " Facebook " и в обществените медии има ли дом в Люлин.
От другата страна на вратата бабата споделя, че е решена да вземе детето при себе си. Но това зависи от Дирекция " Социално подкрепяне ".

Димитрийка Цанова, шеф Дирекция " Социално подкрепяне " - Люлин: Ще почнем да работим с близкия кръг на фамилна среда, с цел да забележим какъв е потенциалът, с цел да може да се реши е ли е допустимо детето да бъде реинтегрирано, откакто те бъдат в действителност обследвани.
Ако изследването на обществените покаже, че средата при роднините е подобаваща, бебето ще бъде предадено. Засега обаче то остава в обществен дом - тъкмо както написа на бележката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР