Родителите харчат между 80 и 100 лева за здравни грижи

...
Родителите харчат между 80 и 100 лева за здравни грижи
Коментари Харесай

Проучване: Родителите харчат между 80 и 100 лева за здравни грижи на деца до шестгодишна възраст

Родителите харчат сред 80 и 100 лв. за здравни грижи на деца до шестгодишна възраст. Tова демонстрират предварителните данни от социологически сондаж, който към момента не е приключен изцяло, разяснява в Русе проф. Владимир Пилософ, ръководител на Българската педиатрична асоциация.

Той изясни, че социологическото изследване е поръчано от асоциацията. Изследването е осъществено посредством шест фокусни групи в три града в страната - София, Кюстендил и Видин. В тях са взели участие към 50 души.

Проф. Пилософ изясни, че половината от разхода е за медикаменти. Друга част е за козметични артикули като памперси, да вземем за пример.

По думите му това потвърждава, че родителите харчат непрестанно пари за своите дребни деца. Според него е нужно да се усилят държавните средства за детско опазване на здравето.

Предстои резултатите от изследването да бъдат дефинитивно приключени, след което ще бъдат и оповестени.

Проф. Пилософ взе участие в крайдунавския град в петнайстото издание на двудневната Русенска педиатрична конференция "Горещи точки в педиатрията ", в която ще се включат към 300 педиатри от страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР