Родители водят децата си по време на протестите всяка вечер,

...
Родители водят децата си по време на протестите всяка вечер,
Коментари Харесай

Редно ли е децата да ходят на протести?

Родители водят децата си по време на митингите всяка вечер, които не престават над 90 дни. От една страна майките и бащите аргументират това с опцията да възпитат граждаски дълг на рожбите си, само че от друга - някои считат, че това не е редно.

"Не считам, че е спънка децата да са на митингите ", акцентира пред БНР една от протестиращите. И прибавя: "Това си е отговорност на родителите ".

"Не считам, че на този звук и крясъци би трябвало да участват деца. Това има отрицателно влияние върху децата ", споделя друга демонстрантка обаче.

Обръща се внимание и на това, че на митингите има лозунги с остри послания, а от друга - че може да има и напрежение, като се хвърлят и бомбички.

Някои протестиращи акцентират, че е проблем децата с увреждания да се водят на митингите.

"Аз бих задала противоположния въпрос - а за какво да не го повеждам? Нашите деца са пълнолетни жители. Да, някои са под забраняване, само че за какво да не бъдат на улицата, те имат право да бъдат видени. А белким 5-6 годишните деца сами са взели решение да отидат на митинга? Моят наследник не е под забраняване, той е гласоподавател и има същите права като другите ", сподели пред "Хоризонт до обед " Димитрина Русева майката, предизвикала рецензии с присъединяване си в митингите, дружно с 24-годишния си наследник Христо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР