Родители внасят предложения в Столичната община срещу недостига на свободни

...
Родители внасят предложения в Столичната община срещу недостига на свободни
Коментари Харесай

Родители предлагат мерки срещу липсата на места в детските градини и ясли

Родители внасят оферти в Столичната община против дефицита на свободни места в столичните детски градини, ясли и учебни заведения.

Васил Николов, който е част от Инициативния комитет за качествено обучение, уточни, че сега за детска градина чакат 2 хиляди деца, а за ясла над 5 хиляди.

По думите му общината твърди, че се строят градини, само че се строи за две групи в Красно село, а там има 700 чакащи. „ Строи се, само че несъответстващо по отношение на какъв брой хора чакат децата им да влязат в тези просветителни институции”, разяснява Николов.

Предлага се още родителите да бъдат обезщетявани с ваучер, когато детето им не бъде признато в държавна градина или ясла.

Николов добави, че не е правилно, че са се обезпечили 16 хиляди нови места за деца - били са претъпкани групите с по над 40 деца.

От комитета ще изискат оставката на шефа на дирекция „ Образование” и основния специалист и оферират още системата за банкет да се автоматизира и по този начин да се изключи опцията за неточности и операции.

Недостиг тук-там има единствено в яслената възраст – 1 до 3 години. Това разяснява доктор Тодор Чобанов, зам.-кмет на Столичната община. Той отхвърли изнесената информация за над 2 хиляди чакащи деца да е истина. „ Казаните обстоятелства не са същински, чакащите в градинска възраст чакат за пренасяне, не за банкет. Спекулира се с числата”, разяснява той и добави, че скоро ще стартира строителството на още 5 детски заведения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР