Родители влязоха в час и поеха обучението на децата заради

...
Родители влязоха в час и поеха обучението на децата заради
Коментари Харесай

Родители-доброволци заместват болни учители в Бургас

Родители влязоха в час и поеха образованието на децата поради заболели учители. Добрият образец е от Бургас, където шестима родители се отзоваха на апела на шефа на главно учебно заведение „ Васил Априлов”.

11 от общо 52-ма учители там са в болнични. Сега на тяхно място застават родителите.

Таня Петрова е майка на дете във втори клас в същото учебно заведение. Прочела апела на шефа за доброволци, които да заместват болните преподаватели и сега към този момент преподава на „ Първи А” клас. „ Знам какъв брой е мъчно да работят онлайн и по тази причина избирам да са тук, на място в училище-Буквално, когато прочетох апела на госпожа Стефанова аз й се обадих и споделих,че аз съм готова”, съобщи Таня Петрова пред Нова телевизия.

До апела се стигнало откакто 11 от общо 52 преподаватели болни. Само след няколко часа били нужните заместници сами я потърсили.

„ Шест от нашите родители се оказа, че имат нужната подготовка и опция да подкрепят учебното заведение в този момент”, показва Марияна Стефанова, шеф на ОУ „ Братя Миладинови”.

Трима от тях към този момент са поели класовете, чиито класни ръководители са в болнични. Другите трима са в подготвеност да стартират работа по заменяне незабавно. „ Две момиченца имам, които учат в това учебно заведение. Винаги съм разчитала на учителите. В последна сметка и те би трябвало да разчитат”, съобщи Катерина Христова, майка.



В момента, в Бургас присъствено образование организират децата от първи до четвърти клас. Учениците от пети до седми клас учат отдалечено.Родители на най-малките приветстват концепцията.

„ Защото е хубаво децата да вървят на учебно заведение. Едно е да си измежду учениците си, при учителите да се преподава материала, друго е у дома. Нищо общо. Понеже моето момченце си счупи ръката и знам, бяхме у дома, аз му помагах,съвсем друг е когато беше у дома и когато е на училище”, безапелационна е Севдана Стоянова, родител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР