Родители влизат в ролята на ученици, а децата – на

...
Родители влизат в ролята на ученици, а децата – на
Коментари Харесай

Родители влизат в ролята на ученици, а децата на учители в Горна Малина

Родители влизат в ролята на възпитаници, а децата – на учители , оповестиха от Министерството на образованието /МОН/. Търсачи на съкровища разгадават тайнствени шифри и извършват авантюристичен задачи в учебното заведение . Това са част от дейностите, които Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ в Горна Малина реализира с помощта на присъединяване си в план „ Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии “ , финансиран по Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година

СУ „ Христо Ботев “-Горна Малина. Снимка: МОН

По него учебното заведение е получило 39 преносимия компютър за възпитаници и 15 за учители . Устройствата се употребяват в часовете по компютърно моделиране, за новаторските часове по цифрова математика, заниманията по ползи в клуб „ Компютърни хрумки “ . В учебния живот се включват и родители в самодейността „ И родителите са били деца “. Тази година във връзка 150 годишнината от гибелта на Апостола, взаимно с Народно читалище „ Васил Левски–1949″-Горна Малина, се организира извърнат урок „ Ти ни трябваш и през днешния ден, Апостоле! “.

За реализирането му в локалното читалище употребяват предоставената от плана техника. 30 родители се слагат в ролята на възпитаници , а учителските места са заети от възпитаници. Задачите към родителите са цифрови, готови с дейното присъединяване на възпитаници от плана и изискват дейна приложимост на техническите устройства по него. Родителите са извадени от зоната им на комфорт и по занимателен метод се допират до цифровото образование.

Събитието има спортен темперамент и най-хубавите са отличени с награди, обезпечени от Община Горна Малина. В последния образователен ден най-малките възпитаници стават част от приключенското предизвикателство „ Забавни задания за Нещотърсачи “. Децата търсят скрити в учебното заведение съкровища, извършват разнообразни авантюристичен задачи, ориентират се по карта и разгадават тайнствени шифри.

Всички материали за предварителната подготовка и застраховане на събитието /пъзели, кръстословици, картинни ребуси, карта на съкровището, ваучер за премия, стикери за сполучливо изпълнени задачи и др./ са направени в клуб „ Компютърни хрумки “, който работи с преносимите компютри от плана . Четвъртокласниците ги употребяват и да пишат в споделен документ обща брошура, наречена „ Случки с четири думи “, като независимо илюстрират своите разказчета.

Училището е интензивно и в останалите действия по него. 60 първокласници са получили документи за преминати образования за работа с електронни просветителни платформи. 21 са издадените документи на просветителни посредници и родители.

В рамките на плана те получават или надграждат уменията си за работа с просветителни платформи , търсене на електронно наличие, работа с платформи, съдържащи характерно електронно просветително наличие, и със характерни софтуери за деца и възпитаници със специфични просветителни потребности и други 80 възпитаници, които имат пропуски в образованието, са включени в спомагателни уроци, които към този момент могат да се организират и присъствено.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР