Родители в Русе изпратиха децата си на училище с маски.

...
Родители в Русе изпратиха децата си на училище с маски.
Коментари Харесай

В знак на протест ​родители в Русе изпратиха децата си с маски на училище

Родители в Русе изпратиха децата си на учебно заведение с маски. По този метод те показаха недоволството си от замърсяването на въздуха в града. Вече пети ден от запаленото бунище се носят облаци пушек. Хората обаче са възмутени освен от съответния случай, а от периодическото промишлено обгазяване.

Русе

Няколко родители и децата им дойдоха тази заран с маски в учебно заведение " В. Левски ". Казват, че се тревожат за тяхното здраве, тъй като от дълго време в Русе няма такова разбиране като разходка на чист въздух.
Тихомир Ангелов: Някой да се разсъни, дали ще бъде институция, или ръководещи, няма значение. Нещо би трябвало да се промени в този град. Не може да ни е боязън да си отворим прозорците, с цел да проветрим и да дишаме умерено.Десимира Бабаджанова: Мерките би трябвало да се вземат от Регионална инспекция за опазване на околната среда, а сега тяхното държание е неприемливо. В тези дни, в които имаше пожар на сметището и за всички беше ясно, че във въздуха имаше всевъзможни токсини, те излязоха с изказване, че няма превишение на нормите за непорочност на въздуха, което е парадокс.
Твърденията на екоинспекцията се основават на данните от двете измервателни станции в града, едната от които е във Втора пожарна работа, в непосредствена непосредственост до запаленото хранилище.
Любомир Атанасов - шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе: Данните и от двете станции, за наслада, не демонстрират някакви резултати, които са стресиращи. Така че няма някакви рискове за замърсяване на околната среда и за жителите на града.  Нено Димов: Екотаксите за коли са стъпка напред в битката с мръсния въздух Нено Димов: Екотаксите за коли са стъпка напред в битката с мръсния въздух
Местната власт би трябвало да следи за чистотата на въздуха, плануват се наказания, в случай че няма съответен резултат и да се смята, че това, което е подхванато,...

В утринния блок на Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи, че главните отговорности за качеството на въздуха е на локалните управляващи, които би трябвало да се съсредоточат върху ограниченията, планувани в техните проекти.
Нено Димов - министър на околната среда и водите: И една от главните промени в закона за чистотата на въздуха е точно, че те би трябвало да реализират съответни резултати. В противоположен случай на този стадий се плануват наказания, ще забележим по какъв начин ще мине през Народното събрание, тъй като естествено има опозиция от страна на локалната власт.
Тлеещите огнища на сметището понижават, само че запръстяването продължава. От компанията оператор на депото чакат до два дни горенето на метана да бъде изцяло потушено. А в това време русенци приготвят в събота нов митинг против мръсния въздух.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР