Родители в град близо до Париж гласуваха за въвеждането на

...
Родители в град близо до Париж гласуваха за въвеждането на
Коментари Харесай

"Въпрос на равенство": френски град гласува да въведе училищни униформи

Родители в град покрай Париж гласоподаваха за въвеждането на учебни униформи за децата им – необикновен процес във френското държавно обучение, споделя Би Би Си. Шест начални учебни заведения в Провен, учащи деца сред шест и 11 години, ще вкарат униформите от ноември.

В неделя министърът на образованието Жан-Мишел Бланке сподели, че учебните заведения би трябвало да са свободни да вкарват униформи и държавното управление няма да взема решение по въпроса. Повечето деца в Европейски Съюз с изключение на във Англия не носят учебни униформи.

Френският новинарски уебсайт LCI разяснява, че децата в Провен, които са общо 759, ще бъдат насърчавани, само че не и принуждавани да носят общоприета синя блуза с държавния лозунг на Франция " Свобода, тъждество, приятелство ". Униформата ще коства 145 евро. Ако обещано семейство има повече от едно дете в тази възрастова група, униформата ще коства 72.50 евро.

Според изследване от септември 2016 година във Франция 65% от интервюираните поддържат въвеждането на учебни униформи, до момента в който през 2011 година " за " са били 50%.

Бланке уточни, че поддържа униформите, тъй като те може да " насърчат гордостта в учебното заведение " и " е въпрос на тъждество сред децата ". " Марките на облеклата имат прекомерно огромна стойност в днешни времена. Униформата може да е отговор на това ", добави той.

В предизборната стратегия на президента Еманюел Макрон не се приказва за политика за учебните униформи, само че той даде обещание да забрани мобилните телефони в класните стаи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР