Родители твърдят, че деца в четвърти клас били принуждавани да

...
Родители твърдят, че деца в четвърти клас били принуждавани да
Коментари Харесай

В пернишко училище карали четвъртокласници да рисуват полови органи и да се целуват

Родители настояват, че деца в четвърти клас били принуждавани да рисуват полови органи по време на час по полово обучение, заяви Нова ТВ.

Тревога у Дима Ненчева се събудила, когато децата й разказали какво учат в клас съучениците им. „ Тези деца ги образоват какво е секс, какви са разликите и приликите сред телата на момчета и девойки, какво е обрязване, какво е мастурбация, карали са ги принудително да рисуват полови органи”, разяснява тя.

Зад образованието стои пернишка фондация, бореща се против принуждение. Организацията била препоръчана в учебните заведения от Регионалното ръководство по образованието в Перник. „ Родители от време на време в страха си да предпазят децата си, не им дават същинските имена на половите органи. Това е в резултат на нашето общество и на сексуализацията. Ние по-скоро приказваме по тази причина, назовавайки ги да ги десексуализираме. Това е твоят сексуален орган и точка”, съобщи Веселина Иванова, Фондация „ П.У.Л.С.”.

Нещо повече – родители настояват, че занятията граничат с разврат. „ На последващо занятие са ги карали да се целуват, с цел да открият какви усеща се изпитвало от целуването. На едно от децата му е станало неприятно от фотосите и картинките, които гледат и това, което им приказват за полови органи, за секс и мастурбация. Те отивали в тоалетната и остава там дълго време”, сподели Дима Ненчева.

„ Целуването не е било на никое място уста в уста. То е било някакво допиране, по бузата да вземем за пример. Но постоянно може да откажеш”, уточни Веселина Иванова.

От учебното управление нямат запаси към този тип образования, защото имало и доста удовлетворени родители.

„ Доколкото аз разбрах, са разглеждали на постери измененията, които се случват с телата на юношата и девойката. За целувки въобще не знам, а класната участва на тези занимания”, разяснява шефът на 7 ОУ „ Г.С. Раковски” – Перник Анелия Нонева.

Според директорката гаранция, че в занятията на фондацията няма нередности, е класна ръководителка, която участвала в часовете. След сигнал в Регионалното ръководство на образованието в Перник, инспекторите ревизирали случая и не разкрили нарушавания.

„ Родителите изрично са декларирали, че не желаят да се приключва образованието, защото няма нищо тревожно”, уточни Ваня Коконова, шеф на РУО-Перник.

Въпреки това обаче казусът ще се ревизира от прокуратурата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР