Родители твърдят, че детето им е бито в детска градина

...
Родители твърдят, че детето им е бито в детска градина
Коментари Харесай

Скандално: Родители се оплакват от малтретиране на деца в нелегална забавачка в София срещу 600 лева

Родители настояват, че детето им е бито в детска градина в столичния кв. „ Дружба”. Майка на момиченце на година и 9 месеца популяризира фотоси във Фейсбук, на които се виждат синини и пострадвания.

„ Знаем, че става въпрос за частна детска градина, в която има 3 групи от по 10 деца. Не ни одобриха в държавна, тъй като няма места и по тази причина взехме решение да пробваме тук. Таксата на месец е 600 лева Първите пострадвания на детето бяха синини по крачетата.

След това обаче имаше голяма синка на ханша, одиране на клепача и рана на бузата. Казаха ни, че са се били с друго дете. Най-фрапиращото е, че един път я прибрахме с отлепен и посинен нокът.

Директорът сподели, че нищо не се е случило и съобщи, че ще ни приключи контракта. Искахме да забележим камерите, само че тя отказа”, описа в ефира на „ Здравей, България” майката на потърпевшото дете.

Тя разясни, че е подала сигнал до Министерство на вътрешните работи и „ Закрила на детето”.

По думите й в градината няма здравна сестра. „ Знаем, че за всяка група се грижат 2 дами, като една от тях трябваше да е здравна сестра, само че поради ковид не сме влизали в сградата”, разясни дамата.

Директорката отхвърли да разяснява тематиката. От МОН обясниха, че градината няма лиценз, а от „ Закрила на детето” споделиха, че това място не съществува по документи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР