Родители сигнализираха за опасна спортна площадка във Варна. Стърчащи винкели

...
Родители сигнализираха за опасна спортна площадка във Варна. Стърчащи винкели
Коментари Харесай

Опасна спортна площадка във Варна застрашава живота на деца

Родители алармираха за рискова спортна площадка във Варна. Стърчащи винкели и скъсана мрежа на оградата заплашват живота на децата, които играят там. Родителите доста пъти са подавали сигнали в районното кметство, само че без резултат.

Площадката е на повече от 40 години и не е ремонтирана от дълго време. Тя е и едно от дребното останали места за игра в региона.

При последния случай 8-годишно момче се е контузило, спъвайки се в един от винкелите на площадката. Родителите са обезпокоени, че децата им могат да пострадат съдбовно.

Живеещите в региона недоумявят за какво в съседство е построена нова площадка, а не е ремонтирано спортното игрище за по-големите.

Родителите са обмисляли сами да отстранен стърчащите железа, само че се тормозят, че площадката е общинска благосъстоятелност.

След сигнала на Българска национална телевизия от община Варна направиха инспекция и отстраниха рисковите винкели, оградата обаче продължава да виси рисково над игрището.

“До края на годината имаме подписан контракт за настоящ ремонт на междублокови пространства. В част от тези междублокови пространства има спортни площадки, които са строени преди много години- намират се в неприятно положение, част от тях ще ремонтираме”, изясни Тихомир Тимов - шеф отдел “Общинска инфраструктура”.

Репортер: Мариана Малева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР