Родители ще могат да влязат в реален час на първолачета

...
Родители ще могат да влязат в реален час на първолачета
Коментари Харесай

Дни на отворените врати при първолаците по Монтесори

Родители ще могат да влязат в действителен час на първолачета от първата за цяла България Монтесори паралелка в общинско учебно заведение, която потегли тази есен в СУ " Св. св. Кирил и Методий ". На 11 и 12 декември школото афишира Дни на отворените порти за гости на нововъведението си “Монтесори класна стая - научи ме да се оправям самичък ”, с която получи и статут на новаторско учебно заведение.
Проектът обезпечава образования по държавните просветителни стандарти и в същото време децата се учат посредством дейности и на на практика умения. Застъпен е самостоятелният метод, като напредъкът се регистрира персонално за всяко дете. Учениците учат посредством работа със сертифицирани Монтесори материали и създадени материали от преподавателя, с които елементарно овладяват знанията и уменията в първи клас. Поставят им се съизмерими цели, които се реализират елементарно, и това ги стимулира за учене. Широко застъпени са сетивните усещания, което от своя страна способства за прехода към нереалните понятия, независимост на избор за метода на учене.

Всеки родител на предстоящ първокласник или всеки, който се интересува от разнообразни способи на образование, може да избира сред няколко благоприятни условия да влезе " в кухнята ". Единият вид е да стане част от образователния развой на 11 или 12 декември в комфортно за него време от 8.30 до 11 ч. или от 13.30 до 14.30 ч. В този диапазон ще може да участва на занимание на първолаците.

Друга алтернатива е да посети от 16 до 17 ч. проведената Монтесори среда в класната стая и да прегледа материалите, с които се работи.
За родителите на 11 декември от 18 ч. ще има и презентация на тематика “Предизвикателството да си родител на първокласник и какви са преимуществата на Монтесори педагогиката пред обичайното образование ".

За да не се нарушава образователният развой при огромен брой искащи, в класната стая ще се позволяват не повече от четирима гости за избран интервал, предизвестиха от СУ " Св. св. Кирил и Методий ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР