Родители се събраха на протест пред Столична община след обявените

...
Родители се събраха на протест пред Столична община след обявените
Коментари Харесай

Протест за забавачките, Общината строи в партерни етажи

Родители се събраха на митинг пред Столична община след оповестените резултати от класирането тази година и равносметката, че близо 8000 деца остават отвън детските ясли и градини при първото класиране.

Цифрата шокира софиянци, които чакат ред, някои от тях от години. 9102 са признатите деца, което пък е даже по-малко с над 1000 деца, признати през 2019 година

Свободните места за първото класиране са 12 150, което е с 1800 по-малко от 2019 година За яслите местата са 5280, а за първа градинска група - 4009 и за подготвителни групи в учебно заведение - 2632.

Неприетите деца в детските заведения на първо класиране са 7911, тъй като местата са понижени поради ограничавания потенциал на градините, обясниха от Столична община.

Днес недоволни родители бяха безапелационни , че кметът Йорданка Фандъкова и общината непрекъснато дават обещание градежи на детски градини и повече признати деца, само че все пак 2020 година децата са даже по-малко от предходната година.

На процедура от Национален статистически институт има данни за признатите деца и те показват, че всяка година се одобряват по-малко деца поради препълнения потенциал на детските градини в София.

Родителите са безапелационни, че това е дискриминация и имат искане да получават парични обезщетения под формата на ваучери в размера на издръжката на дете, признато в градина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР