Родители се събират във фейсбук група, за да осигурят на

...
Родители се събират във фейсбук група, за да осигурят на
Коментари Харесай

Родители заменят таблетите на децата си с игри на открито

Родители се събират във фейсбук група, с цел да обезпечат на децата си игри навън без таблети. Идеята е на татко от София, който открил, че колкото повече децата му стоят в интернет, толкоз по-малко другари имат.

Американският детски психолог Виктория Дънкли, създател на бестселъра " Рестартирай мозъка на детето си ", е основала тест, с който може да установите дали дисплеят е най-хубавият другар на детето ви. Тестът е от 25 въпроса, а първите три са:

Ако отговорите са да, помислете за безболезнена разлъка с таблета, както е направил Димитър Миленков, татко на две към този момент пораснали деца. Разбрал, че нямат доста другари поради виртуалния им живот и основал групата " Намери другар на детето си за игри без технологии ".

„ Дори и да искаш детето ти да живее с лимитирано потребление на технологии, няма с кой да си играе. Излиза на открито, прави едно кръгче, няма никой навън… и волю-неволю го пускаш пред някаква технология да се занимава”, изясни Димитър Миленков.

--> Кремена е измежду първите почитатели на концепцията поради деветгодишната си щерка Раяна.

„ Това е един извънредно огромен проблем… децата не слизат от преносими компютри, от таблети, не умеят да поддържат връзка посред си”, сподели Кремена Крумова.

Facebook групата има спогодба за първа среща – на Витоша.

Кремена и останалите родители се надяват самодейността да не се трансформира в обвързване за децата им, а противоположното – в урок по независимост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР