Родители се оплакват, че децата им са принудени да спят

...
Родители се оплакват, че децата им са принудени да спят
Коментари Харесай

Деца спят на матраци на пода във физкултурен салон

Родители се оплакват, че децата им са принудени да спят на матраци на пода във физкултурен салон. Оказва се, че поради ремонтни действия в 124 ДГ ''Бърборино'' децата са принудени да разделят 3 тоалетни. В детската градина има смесена група за диабетно заболели деца.

,,172 деца от 6 групи учат в първа, втора и трета група смесени дружно. Писали сме на всички способени институции, те си трансферират казуса. Има деца, които спят на матраци на земята. Децата имат неколкократен банкет на инсулин. Трябва да могат да спят, за има компенсиране на кръвна захар. Едните спят, другите им пречат ", показа една от протестиращите дами в ефира на Bulgaria ON AIR.

Хората са безапелационни, че няма задоволително кревати в детската градина и се мислят различни разновидности. Родителите са съгласни на разговор, само че по думите им от септември 2018 година способените институции не намират решение на казуса.

,,Няма такова нещо, за всяко дете има легло. Не съм видяла някой да спи на пода или на матрак. Големите деца просто не обичат да спят. Ние решаваме по какъв начин да организираме почивката на децата ", съобщи шефът на детската градина - Теменужка Димитрова.

Кметът на регион ''Красно село'' Христо Апостолов също взе отношение по абсурда и даде заричане обстановката да се възстановява през януари.

,,Писани са тъжби, хората имаха терзания, че ремонтът на градината няма да завърши в период. Срокът за привършване е февруари 2020 година Тази обстановка е краткотрайна. Наистина е неприятно, че доста деца са на едно място. Готов съм да приема всичко, което родителите предложат. Хората от четвърта група бяха безапелационни, че не желаят да местят децата си. Другият вид е да затворим градината и 160 деца да не идват'', съобщи той.

Според протестиращите обаче, родителите в никакъв случай няма да могат да се схванат между тях и решението би трябвало да се вземе от високо равнище и от експерти. Те се притесняват също, че ремонтът на детската градина няма да завърши в период.

Христо Апостолов настоя, че децата ще влязат в ремонтираната градината през януари. Той съобщи, че е подготвен да носи наказателна отговорност, в случай че срокът 25 декември не бъде спазен. По думите му забавянето на ремонтните действия е било по виновност на ЧЕЗ.

,,На който не му харесва дадената обстановка, дано да задържи детето си у дома. Има такива моменти ", уточни районният кмет на ''Красно село''.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР