Родители се оплакаха, че синовете им са станали жертва на

...
Родители се оплакаха, че синовете им са станали жертва на
Коментари Харесай

Родители обвиниха МВР в полицейско насилие над децата им


Родители се оплакаха, че синовете им са станали жертва на полицейско принуждение. Момчетата - Кристиян Ляпев и Илиян Томов настояват, че на 12 юни са били бити от униформени. Те са арестувани след сигнал, че са насочвали оръжие против хора, чакащи на спирка на градския превоз в София, заяви bTV.

Впоследствие се оказва, че револверите не са същински, а играчки. Момчетата са на 18 и 19 години. От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че те са арестувани с помощни средства - белезници, а в хода на полицейската инспекция у единия от тях е открит пневматичен револвер, имитация на военен револвер " Глок ", а в другия - електрошок.

" Синът ми сега е в психическо и физическо разстройство. Чувства се покъртен от случилото. В ареста никой не е обърнал внимание, че той е с тежка интервенция на гръбначния дирек, след състезателен случай - той е ски играч ", сподели бащата на едното момче Кирил Ляпев.

Според родителите, момчетата са стояли в колата и са разглеждали пистолети-играчки. Той е безапелационен, че не са насочвали псевдооръжията към хора на улицата. След което е последвала инспекция на служители на реда.

" В момента, в който излизат от колата, стартират да им се нанасят удари. Съпротива не е имало , по тази причина държа Министерство на вътрешните работи да извадят фрагменти и да покажат какво се е случило. Единият служители на реда блъска и удря Крис, момчето е с яка - очевидно е, че има някакъв проблем. Това са оръжия с пластмасови сачми. Те си поставят цел и си стрелят, нито е бойно оръжие, нито е незаконно ", добави бащата на другото момче Галин Томов.

Адвокатът на момчетата е безапелационен, че има превишаване на полицейските пълномощия при задържането.

" Имаме повдигнато обвиняване за безчинство във връзка с Кристиян, който действително си е играл с револвера в колата. Явно съзнателен жител се е обадил на тел. 112 и е предизвестил за момче с оръжие, а полицията е реагирала първосигнално - пристигнали са пет патрулки и два мотора ", съобщи юрист Николай Петров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР