Родители се оплакаха, че синовете им са станали жертва на

...
Родители се оплакаха, че синовете им са станали жертва на
Коментари Харесай

Родители обвиняват МВР в полицейско насилие над децата им

Родители се оплакаха, че синовете им са станали жертва на полицейско принуждение. Момчетата настояват, че на 12 юни са били бити от униформени. Те са арестувани след сигнал, че са насочвали оръжие против хора, чакащи на спирка.

Впоследствие се оказва, че револверите не са същински. Момчетата са на 18 и 19 години, оповестява бТВ. От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че те са арестувани с помощни средства – белезници, а в хода на полицейската инспекция у единия от тях е открит пневматичен револвер, имитация на военен револвер „ Глог”, а в другия – електрошок.

„ Синът ми сега е в психическо и физическо разстройство. Чувства се покъртен от случилото. В ареста никой не е обърнал внимание, че той е с тежка интервенция на гръбначния дирек, след състезателен случай – той е ски състезател”, сподели бащата на едното момче Кирил Ляпев.

Според родителите, момчетата са стояли в колата и са разглеждали пистолети-играчки. Той е безапелационен, че не са насочвали псевдооръжията към хора на улицата. След което е последвала инспекция на служители на реда.

„ В момента, в който излизат от колата, стартират да им се нанасят удари. Съпротива не е имало, по тази причина държа Министерство на вътрешните работи да извадят фрагменти и да покажат какво се е случило. Единият служители на реда блъска и удря Крис, момчето е с яка – очевидно е, че има някакъв проблем. Това са оръжия с пластмасови съчми. Те си поставят цел и си стрелят, нито е бойно оръжие, нито е противозаконно”, добави бащата на другото потърпевшо момче.

Адвокатът на момчетата е безапелационен, че има превишаване на полицейските пълномощия при задържането.

„ Имаме повдигнато обвиняване за безчинство във връзка с Кристиян, който действително си е играл с револвера в колата. Явно съзнателен жител се е обадил на 112 и е предизвестил за момче с оръжие, а полицията е реагирала първосигнално – пристигнали са пет патрулки и два мотора”, съобщи адв. Николай Петров.

От Министерство на вътрешните работи настояват, че при ареста на момчетата не е използвана физическа мощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР