Родители се обявиха против намерението от следващата учебна година да

...
Родители се обявиха против намерението от следващата учебна година да
Коментари Харесай

Петиция срещу закриване на подготвителните групи в музикалните училища в Пловдив

Родители се оповестиха срещу желанието от идната образователна година да бъдат закрити подготвителните групи в Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство " Добрин Петков " в Пловдив. Недоволните родители са организирали електронна петиция, която досега са подкрепили към 900 души - измежду тях голям брой музиканти и някогашни ученици на музикалното образователно заведение.

Пловдив

6-годишната Теодосия Паспалева свири на пиано и два пъти седмично посещава музикална школа. Намерението на родителите й е от новата образователна година детето да бъде записано в подготвителна паралелка в музикалното учебно заведение, само че това няма да се случи, тъй като приемът ще бъде спрян.
Валерия Ушева: От съзнателната си възраст живее с мисълта, че ще учи в музикално учебно заведение. Колкото по-рано стартират едни професионални ориентирани музикални образования по музика толкоз по-добре.
Основната причина за закриване на паралелката е отливът на претенденти през последните години, споделят от учебното заведение, чиято постройка също се оказва незадоволителна за образованието на 6-годишните.
Нели Коева - шеф на НУМТИ-Пловдив: Материалната база не стига. Домът на Нена Мюхлюзова - наша дългогодишна преподавателка, която ни подари. В годините направихме ремонт. Стана прелестно, само че квадратурата не дава отговор за най-малко брой деца.
Теодосия остава мощно разочарована, тъй като всичките й фантазии са свързани с пианото.
Валерия Ушева - родител: Да се реже още една опция за духовно и културно обогатяване на нашите деца за мен е безумство.
От учебното заведение оферират друга опция за децата - безвъзмездни подготвителни курсове в комфортно за тях време. Другият вид е да аплайват непосредствено в първи клас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР