Родители са внесли сигнал в прокуратурата в Монтана за смъртта

...
Родители са внесли сигнал в прокуратурата в Монтана за смъртта
Коментари Харесай

Страшна трагедия с новородено в Монтана ВИДЕО

Родители са внесли сигнал в прокуратурата в Монтана за гибелта на новороденото им дете. Бебето е умряло единствено два дни след раждането, оповестява bTV.

От болничното заведение към момента не споделят повода за гибелта на опечаленото семейство.

На 23 януари следобяд в монтанската многопрофилна болница се ражда крепко момченце. Два дни всичко е наред, само че през нощта против третия нещо се случва, вследствие на което детето почива.

Младото семейство е от Враца, само че майката Изабела Петрова е решила да роди в Монтана, тъй като е чула доста положителни неща и мнения за лекарите в локалната болница. Бременността ѝ е протекла обикновено, а неин доктор е бил завеждащият родилното поделение Захари Николов.

Когато получава болки, лекуващият ѝ доктор я изпраща в болничното заведение, където я одобряват. Лекарите взимат решение за раждане със секцио, тъй като няма разобличаване.

Бебето се ражда крепко и витално с тегло 3500 грама и височина 50 сантиметра. Лекарите не са споделили на майката за съществуването на никакви здравословни проблеми, а на втория ден Изабела след раждането вижда детето си.

„ Ръчичката му беше ледено студена и трептеше “, спомня си майката, която попитала лекарите дали това е обикновено и те ѝ дали отговор позитивно.

Вечерта детето повърнало в креватчето си, само че сестрите не взели ограничения да го изправят и да го оригнат, споделя Изабела, а малко по късно през нощта детето почива.

„ Никой не ни уведомява. Това става сред 12:30 и 1:00 ч. Никой не е я е известил (майката), че детето се е влошило и има някакви здравословни проблеми “, споделя бащата Петър Цветанов.

През нощта са извикани кардиолог и педиатър, тъй като детето се е влошило, само че никой не уведомява майката, която е в прилежащо помещение. Към 9:00 ч. на идната заран майката научава, че детето се бори за живота си.

„ Как три дни след раждането нашето деца е при здравите деца, а след това умира? “, питат околните на опечалените родители и желаят да схванат за какво детето не е било превозено в София, откакто се е влошило.

„ Твърде рано е за изказвания. Сформирана е комисия, която ще ревизира случая, в това число и дали има отклонения от медицинските правила.

Чакат се резултатите от хистологичната експертиза, която ще стане подготвена след не по-малко от 20 дни “. Това споделят за случая от МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев " в Монтана.

Родителите желаят да получат правдивост и в случай че е позволена лекарска неточност, докторите да бъдат лишени от права, с цел да не навредят на други деца.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР