Родители пак излязоха на протест под наслов "Стоп на Закона

...
Родители пак излязоха на протест под наслов "Стоп на Закона
Коментари Харесай

Родители отново излязоха на протест против Закона за социалните услуги

Родители отново излязоха на митинг под наслов "Стоп на Закона за обществените услуги - дружно да им покажем ". Акцията се провежда във Facebook и се организира на площад "Княз Александър Първи " в София от 13.30 ч. Организатор е придвижване "Обединени родители ". На днешното си съвещание парламентарната обществена комисия ще разиска два законопроекта: единият за отсрочване на този закон с 6 месеца, а другият за неговата анулация.

Милко Божанков от "Обединени родители " посочи пред БНР причините на протестиращите против Закона за обществените услуги родители. "Размитите понятия в него и неточните избрания и кореспондиращи с Наказателен кодекс, Семеен кодекс, Закон за протекция на детето разрешават осъществяването на произвол. Закон, който никой родител не би одобрил! Това е закон за вмешателство в фамилията и за приватизация! Този закон - Законът за обществените услуги, е бизнес проектът на НПО-тата за приватизирания на обществения бранш ", безапелационен беше той.

Законът за обществените услуги трябваше да влезе в действие на 1 януари 2020 година, само че депутатите взеха решение това да се отсрочи с половин година - до 1 юли, а през това време да се търси разговор с протестиращите родители. През април депутати от "Воля " внесоха нов план, с който желаят ново отсрочване на дейностите на закона с още 6 месеца - до края на тази година. Аргументът им е, че поради изключителното състояние не можаха да се проведат обществените полемики по него.

Междувременно Десислав Чуколов и група самостоятелни депутати от "Атака " внесоха в Народното събрание план за анулация на Закона за обществените услуги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР