Родители от САЩ споделят, че са засекли призрачни образи близо

...
Родители от САЩ споделят, че са засекли призрачни образи близо
Коментари Харесай

Призрак в бебефона: кой живее там?

Родители от Съединени американски щати споделят, че са засекли призрачни облици покрай бебетата си посредством мониторите с видео камери, които наблюдават непрекъснато какво се случва в детската стая

Понякога родителите виждат неща в детската стая, които ги плашат (снимка: CCO Public Domain)

Аудио-бебефоните – тези дребни устройства за слушане на звуците на бебетата, до момента в който са сами в стаите си – към този момент отстъпват място на ново потомство устройства, снабдени с камери. Благодарение на тях майките и татковците би трябвало да могат и да виждат какво вършат малчуганите в люлките си.

Но, става известно, някои от тях виждат освен това. Цветни облици върху черно-белите фрагменти от детската стая, мистериозно отварящи се дрешници, сенки и силуети се явяват на екрана. За някои родители това е мотив за вцепеняващ смут. Нито учените, нито производителите имат ясно пояснение за странните облици.

Мистериозни облици

Натали Уолъс лежи в леглото си една вечер, когато хвърля взор към екрана на бебефона Cocoon Cam. Тя видя „ парцали ” от розово и лилаво на всички места към легълцето на бебето. Предполага се, че цветовете значат придвижване, само че бебето й спи бездънен сън, споделя Уол Стрийт Джърнъл.

Няколко дни по-късно госпожа Уолъс се прибира вкъщи след пазар, заварвайки брачна половинка си на кухненската маса с много объркана физиономия. Той й демонстрира екранна фотография, на която се вижда човешка фигура, плаваща над земята наоколо до бебето, което спи горе. Малко по-късно те виждат цяло семейство призрачни форми, надвиснали над кошарката.

За доста родители страхът е вцепеняващ

Изглежда като че ли всяка нова технология носи лична визия за призраците. Това разпалва още веднъж и още веднъж безконечния спор – има ли духове или няма. Може ли обликът от бебефона да е просто отблясък? Дали това е единствено концепция от филмите и книгите, или призрачните същества са действителни?

Няма нищо по-нормално от това родителите да се безпокоят за бебето си, декларира Лорънс Балтер, професор по приложна логика на психиката в Нюйоркския университет. Затова е напълно естествено сходни облици да пораждат терзание, раздразнителност, боязън.

И производителите са в незнание

Във фирмата-производител на камерата на госпожа Уолъс намират неубедително пояснение за облика. След обзор на фрагментите Гари Макмат, маркетинг шеф на компанията, споделя, че наподобява, че мониторът е подложен върху скрин, а не е инсталиран на стената над леглото, както е планувано.

„ Когато камерата е вярно конфигурирана, компютърното зрение ще се концентрира върху придвижванията на бебето – пробуждане, сън, даже дишане ”, споделя той. И прибавя, че системата се пробва да откри зоната на придвижване, върху която да се концентрира, а „ призраците ” могат да бъдат разнообразни точки на придвижване, като светлини, сенки или клатещи се пердета. „ Надявам се това да обяснява въпроса ”.

Не изцяло. Най-малкото тъй като няма пердета в стаята, а единствено дървени щори. Освен това дребните придвижвания нормално се демонстрират като дребни петна, а не като силуети с човешки размер.

Макмат споделя, че във компанията нямат референтни изображения, които да потвърдят тезата, само че са получени запитвания и позвънявания с сходно недоволство.

Призрачна активност

„ Определено наподобява, че тук може да има някаква призрачна активност ”, споделя Джошуа П. Уорън – откривател по паранормлани феномени от Ашевил, Северна Каролина. Противно на упованията той предлага много градивно решение за проучване на казуса: най-добре е, споделя той, да се инсталират повече от една камера, тъй че обектът (бебето) да се вижда от доста ъгли. Наличието на няколко фрагмента би трябвало да помогне.

Каквото и да има там, госпожа Уолъс не желае да го вижда повече. Тя е изключила функционалността за следене на придвижване на монитора и в този момент употребява единствено аудиото, с цел да може да чува дали бебето й плаче.

Това не е индивидуален случай

Уолъс обаче не е единствената, която е забелязала странни облици да се навъртят към спящото бебе. Ейдриън Райт от Бруклин, Ню Йорк, гледа своето детенце на камерата, когато вижда вратата на килера в стаята на щерка й постепенно да се отваря.

Ейдриън си почива със брачна половинка си една вечер предишния месец, когато приложението Nest Cam предизвестява за придвижване в стаята на детето. „ Извърнахме очи, казвайки си: „ Ех, хайде де, не се събуждай тъкмо в този момент ”, споделя госпожа Райт. „ Погледнах камерата и забелязах, че вратата на килера е отворена ”.

Тя пита брачна половинка си дали той я е отворил, а мъжът споделя, че не е. Райт преглежда записа и открива, че вратата на килера постепенно се отваря от край до край, като че ли дърпана от човек.

„ Отидох в стаята й и я погледнах и тя беше добре. Седях там и я следих цялостен час – споделя госпожа Райт. „ Не можах да дремя цяла нощ ”. По-късно тя открива, че бебешка играчка изпада от килера, когато вратата се отваря. Дали обаче тя е задоволително тежка, с цел да избута вратата и да я отвори до дъно?

Някой бди над бебето

Не всички са уплашени от това, което бебефоните снимат около бебетата. Али Ливайн, стилист от Лос Анджелис, споделя, че е виждала „ бели кълба ” да се носят към яслите на бебето й. Скептиците изясняват тези петна като отблясъци или отражения от светлини, попаднали в зрителното поле на обектива на камерата.

Госпожа Левайн не има вяра в това. Тя споделя, че намира кълбото за успокояващо и обича да мисли за него като за знак, че някой бди над бебето й Амелия. „ Дъщеря ми е кръстена на баба ми ”, споделя госпожа Левайн. „ Така че може би баба ми е там и се твърди, че детето е в сигурност ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР