Родители от Хасково първи реагираха срещу книжка за децата им

...
Родители от Хасково първи реагираха срещу книжка за децата им
Коментари Харесай

Защо отрано мърсите децата с пошлотията си

Родители от Хасково първи реагираха против брошура за децата им – „ Да пробудиш драконче ” на Николай Теллалов, в която има пасажи за „ блъскане ”, „ пъхане ”и впрочем вулгарности. Четивото е позволено в самодейността „ Разказвачът на приказки “, която пък е подкрепена кардинално с писмо, изпратено през 2020 година от МОН.

След абсурда, провокиран от възмутените родители, заваляха оправдания от страна на и други институции, които незабавно взеха да си трансферират отговорността по тертипа „ парещ картоф ”.



Можете да ги видите в линка, тъй като ми е омерзително да ги дублирам в коментара си. Истината обаче е, че от доста от дълго време обществото ни се занимава със свадите, провокирани от министерството, в което чиновниците утвърждават както образователните стратегии, по този начин и наличието на учебниците и помагалата. Часове няма да ни стигнат да изброяваме всичките им гафове в тази посока. То не бяха „ Пенисът Кънчо ” и „ миска Лиска ”, то не бяха тъпотии за биологията и историята, то не бяха чудеса от безхаберие, насъбрани от служителите, които устояваме, с цел да утвърждават и пускат в оборот за подрастващите всевъзможни безумства.

Любопитно ми е обаче някой от немарливите чиновници, допускащи сходни безобразия дали носи след това отговорност! Или единствено ги преназначават от кресло в друго кресло отново във ведомствата на държавна, районна, регионална и общинска хранилка?

Мисля, че е извънредно време закостенелите порядки в тези институции, да бъдат радикално разрушени. Защото единствено човек с ментални проблеми не осъзнава какъв брой значимо и отговорно е образованието за бъдещето на децата ни, ерго на страната ни. Престъпна немарливост е да се вършат големи неточности в тази област и след това да се замитат под килима все едно нищо не е станало.



Дано в този момент, след този следващ гаф, разните политически слепци у нас, които подскачат априори против президента, проумеят значимостта на апела му наскоро да се внимава с образователното и извънкласното наличие за учениците.

Сигурна съм, че живият живот няма да спести нито цинизмите, нито вулгаризмите на всички подрастващи в по-късен стадий от живота им. Някои, които в действителност обикнат четенето, ще се срещнат и с надарения безсрамник Чарлз Буковски и други международни създатели. Но за Бога,

не тровете овреме съзнанието на децата с всевъзможни блудкави текстове.

Достатъчно ги тровят у дома някои осакатени биологични родители, които постановат пошлотията си върху тях. Наскоро една уважавана колежка ми описа, че има родители, които вървят на наставнически срещи с юристите си! Мисля, че такива майки и татковци би трябвало да бъдат гонени от учебните заведения. Защото децата в действителност са единствено бял лист, върху който пишат възрастните, а когато те и у дома, и в учебното заведение са увреждани, резултатите по никакъв начин не са положителни.

Дано овластените да ръководят тази значима сфера се „ чукнат ” по главите най-сетне и спрат да позволяват гаф след гаф във щета на децата!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР