Родители от един и същи пол имат право да не

...
Родители от един и същи пол имат право да не
Коментари Харесай

Двойка лесбийки заби шамар на Джорджа Мелони

Родители от един и същи пол имат право да не бъдат наричани " татко " и " майка " в документите за идентичност на детето си, постанови съд в Италия в решение, което опонира на новото дясно държавно управление на страната, съобщи " Ройтерс ".

Премиерът Джорджа Мелони вижда себе си като бранител на християнските полезности и на това, което тя назовава " обичайно семейство ", а нейната партия " Италиански братя " е изключително враждебна към еднополовото родителство.

Въпреки това арбитър в Рим отсъди в интерес на двойка лесбийки, която се опълчи на актуалните правила за персоналните карти на малолетни, които би трябвало да включват отпратка към родители или законни настойници.

До 2019 година те бяха разпознати като " родители ", само че това беше променено от крайнодесния водач и съдружник на Мелони Матео Салвини, тогавашен вътрешен министър. Той подреди формулировката да бъде заменена на " татко " и " майка ".

Една от двете дами в правосъдното дело е родила щерка, която по-късно е била осиновена от нейната партньорка, което ги прави законно приети майки. Съдията сподели, че е лишено от смисъл една от тях да бъде наричана " татко ".

Решението е от септември, само че беше оповестено едвам в сряда от Famiglie Arcobaleno (Семейства на дъгата), асоциация, която съставлява родители от един и същи пол, подкрепила лесбийската двойка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР