Родители на ученици от началното варненско училище Васил Левски създадоха

...
Родители на ученици от началното варненско училище Васил Левски създадоха
Коментари Харесай

Родители от Аспарухово настояват за спешно възстановяване на училище

Родители на възпитаници от началното варненско учебно заведение " Васил Левски " сътвориха предприемчив комитет за възобновяване на постройката .

Училището е в кв. " Аспарухово ", където през 2014 година имаше съществено наводняване. Родителите упорстват децата им да се върнат това учебно заведение, защото в този момент образователните занятия са преместени в друга постройка, заяви БНР.

Припомняме, при наводнението във варненския квартал " Аспарухово " от 19 юни 2014 година починаха 13 души.

Предстои среща с управлението на общината. Очаква се на нея да бъде разисквано по какъв начин да се ремонтира развалената структура на учебното заведение, поради която децата са преместени в други учебни заведения, защото оставането им в постройката може де е рисково за тях.

Директорът на учебното заведение Стела Петрова сподели, че в действителност обстановката е сериозна, само че най-малко основите и стените на постройката са здрави .

" Проблемът е в покривната плоча - не е изпълнена градивно вярно . Тази плоча натежава и е ужасно. Отводнителната система е построена безусловно погрешно и водата нахлува в постройката отвред ".

Председателят на инициативния комитет на родителите Георги Георгиев е безапелационен, че подчинение от настояването децата да се върнат в своето учебно заведение, няма да има.

" Ние като родители желаеме да получим и проект за дейностите, които общината ще предприеме, за може на 15-и септември учебното заведение да отвори порти . Децата да бъдат в безвредна постройка, в човешки, цивилизовани, европейски условия. В момента, в който дадем крачка обратно, ще минат не една година, ще минат пет години . Тогава възобновяване на постройката ще бъде стопански нецелесъобразно и у чилище с десетки години традиция ще бъде убито ", съобщи Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР