Родители на седмокласници от столичното 12 СУ Цар Иван Асен

...
Родители на седмокласници от столичното 12 СУ Цар Иван Асен
Коментари Харесай

Родители твърдят, че учителка удря и обижда деца

Родители на седмокласници от столичното 12 СУ „ Цар Иван Асен ІІ ” настояват, че учителка по български език и литература редовно наскърбява децата, като ги назовава „ простаци, тъпаци, малоумници и нещастници ”. В припадък на гняв въпросната учителка даже си е разрешила да удари дете, твърди неговата майка.

Като доказателство родителите предоставиха аудиозаписи. Въпреки многото им диалози с директорката, въпросната учителка продължава да преподава. От Регионалния инспекторат по образованието също са открили проблеми в държанието на учителката, както и закъснение в образователния развой.

„ Изчезвай! Не ме бийте! Отивай в дребния салон ”. Записът е от час по български в седми клас. Гласът, който се чува, е на учителката Маргарита Василева. Родители настояват, че тя удря възпитаник.

„ Предавали са си учебниците в края на предходната година. Не знам какво е предизвикало нейното държание, само че тя го е блъснала няколко пъти по гърба, след което го е изпратила да си връща учебниците в дребния салон. Много възпитаници от класа са удостоверили, че детето е удряно ”, описа за Нова Марина Николова - майка на седмокласничка.

„ Доколкото знам, няколко пъти тя е посягала на въпросното дете. То се е оплаквало. Родители са сметнали, че то, може би си измисля, може би, че преувеличава ”, прибавя Николова.

След като чуват записа, родителите на момчето упорстват да видят фрагментите от камерите в класната стая. „ Където в действителност няма тон, те имат единствено картина. Но под картината биха се видели ударите, само че се оказва, че записите от този ден, не съществуват. Ръководството е споделило, че тъкмо в този ден камерата не е записвала ”, сподели още майката на седмокласничка.

Директорката помни, че учителката си е изпуснала нервите, само че не помни дали е блъснала възпитаник. „ Според нас сътрудника удря по масата. Да, не е възпитателен метод по този метод да се обира вниманието на децата, само че от време на време се случва. Честно казано,  не знам по какъв начин ще го приемете, нямам спомен. Има случаи, в които камерите не работят. Гледахме камерите и не можахме да установим нищо, само че дали беше, тъй като точният ден и час не можа да се откри, в този момент не мога да ви кажа ”, съобщи шефът на 12 СУ Вера Захариева.

След случая детето, чиито родители настояват, че е бито от учителката, е преместено в друго учебно заведение. Освен че си изпуска нервите, преподавателката по български си разрешавала и да наскърбява учениците, настояват родители. „ Кои сте вие? Питам, кои сте вие, че да коментирате мои реплики? Глупаци, тотални простаци сте вие ”, се чува от аудиозапис.

„ Обидите са всеки ден, че са нещастници, неинтелигентни, простаци. Това е казусът, че тази жена непрестанно крещи и наскърбява децата ”, разяснява Ели Манолова - майка на седмокласник.

„ Глупаци, тъпаци. Моят наследник има епитет. Той е неблагодарник. Всяко дете си има епитет ”, добавя Росица Цветанова.  

„ Ще ми претендират те за шестици. Интриганти такива, глупави. Защо си отворихте вие устата да коментирате на открито. Имате ли малко разум в тая глупава глава? ”, се чува още от аудиозапис.

Крясъците и обидите родителите чуват за първи път по време на пандемията, когато децата учат онлайн. „ Лично аз съм чувала, когато съм била у дома, извънредно обидни думи с повишение на звук, което лишава 30 минути от образователния развой, който е 40 минути. „ Неблагодарници, простаци ”, твърди Цветанова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР