Родители на починалото 11-месечно момченце в разградска болница търсят причините

...
Родители на починалото 11-месечно момченце в разградска болница търсят причините
Коментари Харесай

Майката на починалото бебе в разградска болница проплака: Искам истината да излезе

Родители на умрялото 11-месечно момченце в разградска болница търсят аргументите за гибелта му. Както БЛИЦ писа детето е било признато с пневмония, а няколко дни по-късно умряло след затруднение от ротавирус. По случая е почнала инспекция, като се чакат резултатите от аутопсията. Майката се съмнява, че става въпрос за лекарска неточност и немърливост.

11-месечният Павлин е признат в педиатрията на разградската болница на 15 септември. Той е бил с температура 39 градуса и пневмония. В епикризата е посочено, че няма съпътстващи болести.

„ Казаха ни, че ще ни изпишат, тъй като пневмонията към този момент я нямало и просто ни държали поради стафилококи в носа”, описа майката на умрялото бебе - Йоана Николова в ефира на Нова телевизия.

След 5 дни лекуване в педиатрията детето е преместено в инфекциозното поделение, където умряло. На епикризата, която фамилията получава от там, е посочена диагноза ротавирус.

Освен двустранната пневмония имало и съпътстващи болести -остра дихателна и сърдечна непълнота, както и мозъчен оток и анемия.

„ След няколко дни ми дават нова епикриза от инфекциозното – със същата дата, то действително е остаряла дата. В документа бяха разказани същите съпътстващи болести, само че имаше и в допълнение - Синдром на Рей”, разясни майката.

От управлението на разградската болница показаха, че незабавно след съдбовния случай е свикана лекарска комисия, която да прегледа случая. Нейното умозаключение е, че и лекуването и диагностицирането са верни.

Според шефа на болничното заведение доктор Гечо Жеков още при приемането на детето в педиатрия е стартирано лекуване с антибиотици поради признаците му. След като създали проучване и станало ясно, че се касае за вирус, лекуването траяло в инфекциознота поделение.

„ Искам истината да излезе – къде е казусът, за какво се е стигнало до там. Ако вероятно пък е имало нещо, за какво не са ми споделили. Защото аз съм майка и мисля, че би трябвало да го знам. Дори и да е съдбовен края. Те са лекари и би трябвало да ми го кажат”, съобщи Йоана Николова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР