Родители на неприети деца в ясла и детска градина излязоха

...
Родители на неприети деца в ясла и детска градина излязоха
Коментари Харесай

Родители на протест: Кога ще има достатъчно детски градини в София

Родители на неприети деца в ясла и детска градина излязоха на митинг пред постройката на Столичната община. Те желаят локалната власт да обезпечи място за всяко дете, а до момента в който това се случи да подкрепя фамилиите, за чиито деца няма място, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Родителите упорстват и за стремително строителство на детски градини в София. " Равен достъп до различно обучение за неприетите деца ", гласи огромен собственоръчно написан афиш, който родители издигнаха на ул. " Московска " в столицата.

„ Този митинг е цивилен. Не желаеме ничия оставка и не принадлежим към никоя политическа партия. Искаме за децата ни да има места в ясли и градини. За страдание, тези места в последните над 10 години, не се откриват. Все един или подобен брой деца остават отвън градините “, сподели Айра Антонова, която е майка на дете на 1 годинка, което не е признато в ясла.

Тя уточни, че първото им искане е страната да подкрепи родителите на неприетите деца.
„ Искаме ваучери за неприетите деца, които да могат да бъдат употребени в различни заведения, без да бъдат конкретизирани какви. Ваучери и строителство - това са настояванията ни. Искаме и среща с премиера Бойко Борисов и със столичния кмет Йорданка Фандъкова, защото този проблем продължава десетилетия и ние не виждаме никаква алтернатива, даже за внуците ни, да има място в ясла “, съобщи Антонова.

Очаквайте детайлности
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР