Родители на деца с увреждания се събраха в Бургас на

...
Родители на деца с увреждания се събраха в Бургас на
Коментари Харесай

Родителите на деца с увреждания протестираха в Бургас, подкрепят демонстрацията в София



Родители на деца с увреждания се събраха в Бургас на митинг под мотото „ Системата ни убива, системата е блокирала ". Те поддържат националния митинг, който е плануван в следобедните часове в София пред Народното събрание и още веднъж припомниха настояванията си за промяна в обществената сфера.

Протестиращите обявиха, че са разочаровани, че след 4 месеца палаткови лагери в разнообразни градове в страната страната няма подготвеност за действителна промяна, сподели Светлана Петрова:

„ От този закон за хората с увреждания са извадени всички оферти за промяна, а за закон за персоналната помощ въобще не се приказва, а това е сърцевината на нашите претенции. Това значи, че няма да има самостоятелен метод за оценяване на потребностите на хората с увреждания. “

Според Зорета Мострова не са нужни оставки, а всеки да си свърши работата:

„ Аз персонално не желая оставка, желая да има работещи хора, които да мислят за проблемите на хората с увреждания! Да седнат да си свършат работата, за която им се заплаща от нашите налози “.

Михаил Попов, който е татко на дете с увреждания е безапелационен, че ще не престават да отстояват настояванията си:

„ Ние продължаваме да желаеме да се случи промяната, тъй като въпреки всичко се борим за нашите деца. И в случай че не го създадем ние, би трябвало сами себе си да упрекваме за това, че не се е случило това, което желаеме! “.

Протестът в София е плануван за 17:30 часа.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР