Родители на деца от Сдружение Деца с онко хематологични заболявания

...
Родители на деца от Сдружение Деца с онко хематологични заболявания
Коментари Харесай

Родители на онкоболни деца протестираха пред здравното министерство

Родители на деца от Сдружение " Деца с онко хематологични болести " излязоха на митинг пред Министерство на здравеопазването. Те упорстват процедурата, по която се отпускат неразрешени за приложимост у нас онколекарства за заболели от рак деца, да бъде улеснена.

Вижте повече от директното включване на Мая Димитрова.

След няколко срещи със здравните управляващи, зам.-министърът на опазването на здравето пое твърди обещания към родителите.
Жени Начева - зам.-министър на опазването на здравето: Ще усъвършенстваме обсега на документите, които се подават от лечебните заведения към касата, свързани с лекуването на децата, периодите за обработка на тези документи и на надлежно взаимоотношенията сред обособените лечебни заведения и институциите при обезпечаване и доставяне с нужните лекарствени артикули. Мога да кажа, че господин Ананиев и ние като негов екип сме ангажирани казусът най-сетне да откри своето решение.
Най-големите проблеми, съгласно протестиращите, са периодите за отпущането на медикаменти, както и огромният размер документи от лечебните заведения към НЗОК, за която отговорност носят родителите.

Протестната подготвеност остава, до момента в който от здравното министерство не изпълнят обещанията си, безапелационни са родителите.
 Планират митинги за лекуването на деца с онкозаболявания Планират митинги за лекуването на деца с онкозаболявания
Процедурата, по която се отпускат неразрешени за приложимост у нас онколекарства за заболели от рак деца, ще бъде улеснена. Това стана ясно след среща на ро...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР