Родители изоставиха 6-месечното си бебе в столичния квартал Люлин. То

...
Родители изоставиха 6-месечното си бебе в столичния квартал Люлин. То
Коментари Харесай

До 3 години затвор може да получат родителите на изоставеното в Люлин бебе

Родители изоставиха 6-месечното си бебе в столичния квартал " Люлин ". То беше намерено нощес на стълбищна площадка в столче за автомобил, с записка: " Дайте го на обществените! Успех! ". Момченцето е настанено в дом за медико-социални грижи. Полицията откри родителите и ги задържа за 24 часа.

Айше Сали работи по тематиката.


Бащата е 28 година, а майката - на 24. Нямат приходи, макар че бащата на момченцето има 4 компании на свое име. И двамата родители са с психологични болести. Живеят дружно с майката, бабата и сестрата на бащата на бебето.

Взаимните обвинявания в тормоз и неналичието на пари стават причина за безапелационното решение и на двамата родители да изоставят детето си. Отиват в " Социално подкрепяне " и споделят какво са решили.
Димитринка Цанова, шеф на Дирекция " Социално подкрепяне " - " Люлин ": Ами те са погледнали несериозно. Казали са: добре ще изчакаме. Идват да ми споделят и тях ги няма. Гледали са малко несъответстващо.
Около 21 ч в полицията постъпва сигнал, че бебето е изоставено на стълбите в бл. 631 на ж.к. " Люлин ". Освен бележката с молба да бъде обещано на обществените служби, до него са оставени храна и памперси.

Според родителите, бебето е оставено в сигурни ръце. Мястото е определено, тъй като на етажа живеят родители на майка му. Дядото обаче не реагирал след намирането на бебето от съседи.

Днес на адреса нашият екип не откри никого. Съседите също не бяха словоохотливи.

Засега майката и сестрата на бащата на изоставеното момченце са изявили предпочитание да се грижат за него. След като изминат 24 часа от задържането на родителите, съдът ще реши дали да останат в ареста. За осъщественото от тях законът планува затвор до 3 години.
 Задържаха родителите на изоставено бебе в Задържаха родителите на изоставено бебе в "Люлин "
Изоставено бебе е било намерено нощес в столичния квартал "Люлин ". Детето е на забележима възраст към 6 месеца и е в положително здравословно положение. Повече...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР