Родители излязоха на протест заради опасен светофар. Той се намира

...
Родители излязоха на протест заради опасен светофар. Той се намира
Коментари Харесай

В първия учебен ден родители протестират заради опасен светофар

Родители излязоха на митинг поради рисков светофар. Той се намира в ж.к. ”Kрасна поляна ” на бул. ”Никола Мушанов ” в София - тъкмо до 28-о учебно заведение.
На въпросното кръстовище доста пъти са се случвали произшествия, защото светофарът е пропущал по едно и също време завиващите надясно, завиващите надясно и напряко, както и пешеходците.

Непосредствено преди първия образователен ден светофарната уредба е била поправена, а маркировката - положена.

" След 22 дни битка с институциите с сътрудника се принудихме да легнем на проблематичното кръстовище и да ни арестуват. След като стана големия скандал с нашия арест, от общината поправиха светофара ", описа пред НТ татко на едно от децата, които учат в учебното заведение.

" Обадихме се на телефон 112, а оттова ми споделиха, че това е седмият сигнал, който се подава. После пратих мейл до Столична община. Сега се веселя, че всичко е оправено, тъй като не може цената на човешкия живот да бъде фактор, който да задейства институциите ", уточни Станимира Стоева, шеф на учебното заведение.

" Тези светофарни уредби не се вършат самоцелно и измененията по тях не се вкарват самоцелно ", изясни инж. Димитър Петров, шеф Център " Разпределение на трафика ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР