Родители излязоха на протест пред Министерския съвет в София. Недоволството

...
Родители излязоха на протест пред Министерския съвет в София. Недоволството
Коментари Харесай

Родители на протест срещу липсата на места в яслите и детските градини

Родители излязоха на митинг пред Министерския съвет в София. Недоволството им е против неналичието тук-там в ясли и детски градини.

Недоволството стартира още предходната седмица, когато те стачкуваха пред постройката на Столична община. Последва диалог със столичния кмет, само че родителите не останаха задоволени.

Снимка: Ладислав Цветков

Основното им искане е неприетите в ясла или градина деца да получават парични ваучери в размера на издръжката на дете, признато в градина, с цел да се компенсира разликата межди общински и частни ясли.

В момента в София има 194 общински детски заведения с 44 000 места, само че всяка година сред 5 и 8 хиляди деца остават отвън градините. Родителите упорстват още за неотложно строителство на нови детски градини и ясли в София, както и за по-добри условия в тях.

Снимка: Ладислав Цветков

От общината обясниха, че се прави всичко допустимо за увеличение броя на местата.

„ Пакет от ограничения са към този момент в осъществяване. Знаете, че сега ще пренасочим всичко с решение на Общинския съвет. 1500 места към общата опашка - това са незаети места за деца със СОБ и хронични болести. Ще бъдат изпратени на общия ред и 600 места от няколко новопостроени детски градини. Знаете, че получихме 15 милиона лв. държавна помощ за 7 спомагателни обекта “, изясни зам.-кметът Тодор Чобанов.

Снимка: Ладислав Цветков

Големият въпрос, който следва, е със наложителното обгръщане на 4-годишните. Натам ще бъдат съсредоточени и множеството старания на общината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР