Родители и учители продължават да се в неведение как ще

...
Родители и учители продължават да се в неведение как ще
Коментари Харесай

Учители и родители в неведение как ще се учи от понеделник

Родители и учители не престават да се в незнание по какъв начин ще се учи в понеделник. Решение за това би трябвало да вземат МОН и Министерство на здравеопазването. Оказва се, че обещанията на новата власт, че това няма да става със заповед от през днешния ден за на следващия ден, а ще дават информация седмица по-рано не са тъкмо по този начин.

Майка на двама възпитаници чака да разбере по какъв начин ще случи това, с цел да може да провежда грижите към децата си, след края на ваканцията.

„ Наистина е доста неприятно. Всеки ден разтварям електронните дневници, с цел да видя дали няма известие от управленията на учебните заведения, които посещават синовете ми. Уви и до този миг не знам дали ще са присъствено или не, дали ще бъдат и двамата в клас или единият ще остане у дома “, разяснява Ани Петрова пред Tribune.bg.

„ Говорих и с други родители, тъй като всяко семейство се пробва да провежда графиците си. Има деца, които са при баби и дядовци в провинцията, поради ваканцията, само че в случай че продължат онлайн родителите им могат да ги оставят там, с цел да има непрекъснато човек с тях. Доста неприятна обстановка ще стане, в случай че ги вземат и се окаже, че няма да посещават учебно заведение и ще би трябвало да се мисли система, с цел да не остават сами “, изясни тя.

„ Опитахме да приказваме и класните ръководители, за жалост и те към момента не знаят по какъв начин ще се случат нещата от понеделник. Те споделиха, че чакат и ще ни уведомят незабавно, щом получат указания “, добави майката.

Оказва се, че и шефовете на учебните заведения също са в незнание за проектите на МОН и Министерство на здравеопазването.

„ Как ще продължи учебното заведение от 7 февруари?  В извънредно динамичната конюнктура мъчно може да се отговори еднопосочно! Директорите на учебни заведения сме на разнообразни позиции във връзка с метода за продължение на образованието след 7 февруари. В едно сме безапелационни – МОН и Министерство на здравеопазването би трябвало да оповестят своето решение навреме, а не в петък в 17:29 ч. “ това написа в профила си във фейсбук шефът на столичното 119-то СУ Диян Стаматов.

„ За всички ни е скъпо образованието! Присъственото обучение! Но!  Спазването на приложения в страната проект за деяние и действителната конюнктура, допуска: – присъствено за 1-4 клас  и – ротация за по седмица на 5-12 клас до прекосяване в по-нормален здравен климат. “, добавя той.

„ С оглед на нуждата от организация на дейностите за учебните заведения е добре обявяване на решението да бъде в рационален период “, приканва Стаматов.

Така родители, учители и шефове остават в очакване на заповеди и указания от МОН и МЗ
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР