Родители и синдикати са категорично против идеята за връщане на

...
Родители и синдикати са категорично против идеята за връщане на
Коментари Харесай

Родители и синдикати против връщане на учениците в клас

Родители и синдикати са изрично срещу концепцията за връщане на учениците в клас преди края на образователната година. Подобна опция стартира министър председателят Бойко Борисов във връзка с учениците в 7 и 12 клас, които съгласно него е значимо да завършат учебно заведение в класните стаи, тъй като по-късно им следва кандидатстване за банкет в гимназии и висши учебни заведения.

В онлайн петиция, получила над 3000 подписа поддръжка, родители показват, че връщането на учениците в клас би заплашило съществено тяхното здраве и това на родителите и учителите и че носенето на маска, физическата отдалеченост и недокосването на повърхности са немислими условия за деца в учебна възраст, които те не могат да изпълнят.

Считаме, че времето за междучасия и използването на общи санитарни възли на практика обрича децата на заразяване, написа в петицията, която упорства образователната година да приключи отдалечено, а учениците от 7 и 12 клас да се явят в учебно заведение единствено в дните, когато ще се проведат техните изпити.

Така считат и от Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ", съгласно които " всички просветителни институции могат и би трябвало да завършат образователната година в режим на отдалечено образование ". От там предизвестяват, че доста учители ще откажат да бъдат квестори, защото са над 55 години и попадат в рискова група във връзка с Covid-19.

От синдиката акцентират, че няма логичност при огромен брой болни да се възвръща образователен развой и питат:

" Как ще се съблюдава отдалеченост в класните стаи при 25-35 възпитаници в паралелка? "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР