Родители и близки на хора с увреждания протестират в София

...
Родители и близки на хора с увреждания протестират в София
Коментари Харесай

Родители и близки на хора с увреждания на протест в София

Родители и близки на хора с увреждания стачкуват в София под надпис „ Системата ни убива ВСИЧКИ “. Родителите упорстват за законови промени, които да подсигуряват заслужен живот за децата им.
 
Стотици жители се включиха в митинга, проведен от майките на деца с увреждания, които към този момент 2 месеца стачкуват с претенции за съответни промени в системата и политиките по отношение на хората с увреждания.
 
С обичайните черни флагове, с плакати с разнообразни претенции протестиращите потеглиха от площада пред Народното събрание и стигнаха до площад „ Независимост “. Под прозорците на Министерския съвет протестиращите майки ще слагат своите претенции.
 митинг БГНЕС
Протестът се предвождаше от група гайдари, които пристигнаха особено, с цел да поддържат майките на децата с увреждания.-->
 
Имаше и протестиращи против евтанизирането на овце и кози. Те желаят оставката на шефа на Българската организация за сигурност на храните Дамян Илиев. Има и афиш, с който протестиращите упорстват за референдум дали да бъде основана обществен наказатален съд за българските политици.
 митинг БГНЕС
Иначе това, което сплотява майките на деца с увреждания, са техните претенции за промяна на сегашната система, тъй че хората с увреждания да водят естествен живот.
 
Майките желаят съответна персонална помощ, подобаващи помощни средства, които да бъдат безвъзмездни и да им се дават непосредствено, вместо да им се дават пари, както и достъп до центрове с услуги, съобразени с другите увреждания.
 митинг БГНЕС
Полицейското наличие в региона на Министерския съвет е засилено. Протестът се чака да продължи до 20:00 ч.
 
Утре майките на деца с увреждания са поканени на среща при премиера Бойко Борисов.
 митинг БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР