Родители, децата ви давали ли са ви задачи от учебниците,

...
Родители, децата ви давали ли са ви задачи от учебниците,
Коментари Харесай

Ами сега? Задача за китайските ученици затруднила мнозина

Родители, децата ви давали ли са ви задания от учебниците, които не сте можели да решите? Навярно се е случвало. Впрочем, не сте единствено вие. На китайските мами и бащи също не им е елементарно. Решихме да споделим с вас задача от учебника по математика за дребните класове в Китай.

В интернет се появила задача за котка, стол и костенурка за възпитаници от началните учебни заведения в Китай, която объркала доста консуматори.

В изискването е посочено, че би трябвало да се пресметна височината на масата. Разстоянието от костенурката под масата до главата на котката е 170 см. А дистанцията от главата на седящата под масата котка до костенурката е 130 см.

 каква-е-височината-на-масата

На децата дали разновидности с отговори. Но ние считаме, че ще минете и без тях! Не скролвайте надолу, до момента в който не предложите собствен отговор.

Как се взема решение тази задача споделя притежателят на ютуб канала MindYourDecisions. Той предложил два метода за решаването на загадката.

Първи метод

Съставете уравнение и след това „ намалете “ животните.

Първата картинка: котка + маса – костенурка – 170 сантиметра

Втората картинка: костенурка + маса – котка = 130 сантиметра.

Сега „ съкратете “ котката и костенурката. Ще ви останат 2 маси, които са равни на 300 сантиметра. Делим на 2 и получаваме 150!

Втори метод

Ако математиката не проработи, ви предлагаме образен метод.

Сложете масите една върху друга, след което отново „ извадете “ котката и костенурката.

 математическа-задача

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР