Родител твърди, че НУТИ-София е почерняло от дървеници. Ръководството на

...
Родител твърди, че НУТИ-София е почерняло от дървеници. Ръководството на
Коментари Харесай

Родител: Столично училище е пълно с дървеници, много от децата са нахапни

Родител твърди, че НУТИ-София е " почерняло " от дървеници. Ръководството на учебното заведение обаче отхвърля това.
Прочетете още
Гневен родител популяризира информацията, че в Национално учебно заведение за танцово изкуство в град София е цялостно с едни от най-нежеланите вредители - дървеници, написа. Твърденията си мъжът споделя от особено изработен профил в мрежата, с цел да резервира анонимност.

Александър Стефанов - зад това име се крие гневният родител. Според него ръководството и преподавателите на НУТИ не осъзнават сериозността на проблема относно разпространяването на дървениците.

Мъжът твърди, че доста от учениците са нахапани, а децата в общежитието, което се намира в постройката на учебното заведение, не престават да живеят с малките инсекти.

" Но с изключение на в общежитието са плъзнали в цялата постройка на учебното заведение ", твърди Александър, който написа още, че " управлението на учебното заведение е " взело ограничения ", извикана е компания за обезпаразитяване ".

" Всеки средноинтелигентен човек знае, че битката с тези гадинки е мудна и безпределно сложна и едно напръскване напълно не прави мястото безвредно за обитаване, само че все пак децата не престават да учат в постройката ", добави мъжът, който крие своята идентичност.

Александър споделя, че ежедневно децата носят в домовете си чанти и облекла, даже национални носии за иден концерт, които са евентуален превоз за дървениците.

" Не желая и да си помислям какъв брой фамилии са застрашени! ", написа още той.

Гневният родител твърди, че казусът с дървениците старателно се прикрива от управлението на учебното заведение.

" Дано не съм единствения човек по нишката, който счита, че протичащото се е цялостен парадокс!

P.S. Публикувам този пост от особено изработен за задачата профил по уповавам се разбираеми аргументи... ", приключва обявата си Александър Стефанов.

GlasNews.bg непременно потърси мнение по проблема от управлението на Националното учебно заведение за танцово изкуство. Г-н Бойко Неделчев, шеф на НУТИ, отхвърля изказванията, публикувани в мрежата. Ръководството смята, че подобни изказвания целят компрометиране на учебното заведение.

От Националното учебно заведение за танцово изкуство прецизират, че има постъпил сигнал за съществуване на дървеници в общежитието. Сигналът бил подаден на 20.02.2023 година Дни по-късно обаче се е провела дезинсекция и дезакаризация на стаите в общежитието.

" На 01.03.2023 година беше осъществена дезинсекция и дезакаризация на стаите в общежитието, класните стаи, зали и всички пространства в учебното заведение, за което имаме Протокол от компанията, профилирана в региона. На 17.03.2023 година още веднъж се извърши дезинсекция и дезакаризация във всички пространства. Поръчани са нови матраци за леглата в общежитието, които би трябвало да са налични до 25.03.2023 г.  На 08.03.2023 година беше  извършена  проверка от СРЗИ във връзка сигнал за съществуване на дървеници, която откри, че няма забележими следи от екземпляри на дървеници , за което имаме Констативен протокол от СРЗИ ", показват от НУТИ. 

Ръководството добавя, че са взели всички нужни ограничения за оправянето с зародилия проблем с дървениците, само че показват, че той няма по какъв начин да бъде решен без съдейстието на родителите, които би трябвало да се погрижат облеклата и бельото на децата да бъдат изпрани най-малко на 60° или предоставени на химическо почистване.

" Ако това не се извърши от всички родители, дървениците ще продължат да бъдат внасяни в учебно заведение, без значение от положените от нас старания за справяне с казуса ", разясняват от НУТИ.

Относно изказванието за " доста нахапани възпитаници " - от НУТИ прецизират, че имат информация единствено за една ученичка, която е споделила, че е нахапана от дървеници.

" Майката незабавно я заведе на доктор, който е открил, че детето е нахапано от паяк (няма по какъв начин да се откри дали е в учебно заведение или вкъщи) ", прибавят от столичното учебно заведение.

Към поста на Александър Стефанов, който твърди, че в учебното заведение има дървеници, са прикрепени и  фотоси . Предлагаме ви да ги видите:



Дървеницата (Cimex lectularius) е насекомо от семейство Паразитни дървеници. Дължината на тялото е към 8 мм. Въди се на всички континенти като се изключи Антарктида. Живее при умерени и тропически климатични условия и е известна от древността.

Температурата е значим фактор за тяхното оцеляване, защото за естественото протичане на излюпването, развиването на нимфата и живота на възрастния субект е нужна температура от 13-15°C.

Когато не се храни, Креватната дървеница се крие в дупки и пукнатини или други предпазени места в къщи, курници или гълъбарници. Паразитира основно по хората, само че и по прилепи, кокошки, гълъби, други птици и животни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР