Родител се оплака в редакцията на Plovdiv24.bg от реда в

...
Родител се оплака в редакцията на Plovdiv24.bg от реда в
Коментари Харесай

Родители недоволни от спешен кабинет в Пловдив. От болницата: Млад човек е получил епилептичен гърч

Родител се оплака в редакцията на Plovdiv24.bg от реда в детското незабавно поделение към УМБАЛ “Свети Георги “. Твърди, че повече от 60 минути не е било прегледано нито едно дете.

" Здравейте! Пиша ви с молба да се извърши инспекция на детското незабавно поделение в града - това към УМБАЛ " Свети Георги “. Детето ни подвигна висока температура, повръщаше и се утежняваше. УМБАЛ " Свети Георги “ е мястото, на което изпращат всички деца след работно време. След среднощ на опашката имаше 7 или 8 дечица. За повече от 60 минути не беше осъществен нито един обзор. Опашката ставаше все по-голяма, само че никой не излизаше от кабинета.

Охраната ни увери, че доктор има, само че " просто става постепенно ". Наистина не знам какъв е този незабавен обзор, отнемащ над 60 минути, само че бих желал да знам. Надявам се медията да ни помогне. Също по този начин, в случай че лекарят в кабинета е един, забавно за какво е единствено един при към този момент към половин милионен град... Може би се чака, че децата не боледуват, или боледуват единствено в работно време? “ 

Веднага се свързахме с лечебното заведение за публично мнение по случая. От там ни дадоха отговор, че са направили вътрешна инспекция.

" В отговор на сигнал, подаден от родител, обвързван със занимателен обзор в незабавен детски кабинет на УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив в нощта на 30 юни против 1 юли е направена инспекция “.

Ето какво пишат още от болничното заведение:

" В писмото родителят твърди, че прегледът на детето му се е забавил повече от 60 минути и през това време не е осъществен нито един обзор на различен пациент. За да бъдем точни в инспекцията си, от редакцията на Plovdiv24.bg получихме сведение, че става дума за интервала към 00:30 часа.

От инспекцията се открива, че тъкмо в този период в кабинета млад родител е получил епилептичен спазъм. Имало е и различен незабавен случай на дете в животозастрашаващо положение.

Доклад на дежурния доктор доктор Магда Илиева открива, че на 30 юни в нощното дежурство в Спешното поделение по детски заболявания са прегледани 34 деца. В интервала от 23:00 до 00:00 ч. са прегледани 4 деца, от 00:00 до 1:00 ч. три деца, от 1:00 до 2:00 е осъществен обзор на 5 деца.

Стандартен обзор на дете е с минимална дълготрайност от 20 минути, т.е. 60 минути е оптималното време за обзор е на 3 деца.

Екипите на Спешен кабинет умело схващат и преценят равнището на спешността на чакащите пред кабинета. Доста пациенти не осъзнават, че даже и да не се вижда придвижване в чакалнята, интензивно се реализират прегледи и проучвания от другата страна на вратата. Екипите на всеки Спешен кабинет одобряват пациентите предпочитано, в сходство с тяхното положение ", споделят още от лечебното заведение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР