Родител обвини спешната помощ в Пловдив, че му е отказана

...
Родител обвини спешната помощ в Пловдив, че му е отказана
Коментари Харесай

Баща обвини спешната помощ в Пловдив за отказана линейка за 2-годишното му дете

Родител упрекна незабавната помощ в Пловдив, че му е отказана кола за спешна помощ след сигнал, че 2- годишното му дете се задушава.

Мотивът бил, че нямало педиатри и обслужвали единствено възрастни. Центърът стартира инспекция има ли отвод с такова опрощение на техен чиновник.

В събота вечерта 2-годишно момиченце подвига висока температура и закарано в болница.

„ Изписаха антибиотик и ни споделиха, в случай че се утежни, да я закараме още веднъж там”, описа бащата Димитър Кънев.

Два дни по-късно положението на момиченцето внезапно се утежнява и обезпокоеният родител звъни на 112. „ Казах, че детето е с висока температура, че се задушава, че става на червени петна”, добави бащата.

След минути той получава позвъняване с отвод от незабавния център.

„ Служителят, здравното лице, което беше на телефона, ми сподели, че те не били за деца, а за възрастни хора, единствено за реаниматори”, изясни Димитър Кънев.

„ Това е неуместно. Ние педиатри фактически нямаме, само че работят незабавни лекари, които са способени да се оправят със незабавни обстановки, тъй че няма по какъв начин да кажем, че не можем да обслужваме деца”, съобщи шефът на Центъра за незабавна здравна помощ в Пловдив доктор Иван Стойнов.

Спешна помощ стартира инспекция и в случай че телефонните записи потвърдят подобен отвод, медикът, който го е направил, ще бъде дисциплинарно осъден. А бащата ангажира юрист, който да заведе дело.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР