Родител на ученичка от 28-мо училище в кв. Красна поляна

...
Родител на ученичка от 28-мо училище в кв. Красна поляна
Коментари Харесай

Родител удари в главата съученичка на дъщеря си в столично училище

Родител на ученичка от 28-мо учебно заведение в кв. " Красна поляна " удари с глава в челото нейната другарка петокласничка. Причината за експанзията е, че двете деца се изгубили в региона на учебното заведение и потърпевшото дете не давало да се обадят на родителите си, с цел да не им се карат. Нападателят е арестуван в полицията, а от учебното заведение одобриха декларация, че се опълчват на експанзията.

Инцидентът е станал през вчерашния ден, когато две приятелки петокласнички тръгнали да търсят сандвичи, заблудили се и не могли да открият пътя към учебно заведение. Едното момиче почнало да търси родителите си по телефона, а другото му забранило да приказва, с цел да не им се карат.

В последна сметка, децата съумели да се върнат в образователното заведение и по-късно били извикани на диалог от управлението. Докато давали пояснение пред директорката, влетял бащата на едното момиче и блъснал в челото нейната съученичка.
Станимира Стоева, шеф на 28 СУ: Неочаквано за всички, бащата на непознатото дете се приближи и с все мощ го удари в главата. - Как реагирахте?Станимира Стоева, шеф на 28 СУ: Ние му казахме, че за това нещо може да бъде съден, той сподели, ще го излежа. След което пристигнаха родственици на другото момиче, стана доста неприятна обстановка да ви кажа, ужасно доста стрес е насъбран в българското семейство през последните години и експанзията става терен в учебно заведение. Аз съм към този момент близо 40 години в системата на образованието, в никакъв случай до момента не съм ставала очевидец на толкоз грозна сцена и в последна сметка, нито един преподавател не може да допусна какво е прикрито като яд и експанзия в един родител. Георги Иванов, зам.-директор по образователната активност: От името на учебното управление и на целия педагогичен и непедагогически състав, изрично не толерираме прояви на експанзия. Агресията е проблем на обществото не е на съответно учебно заведение и бихме създали всичко опция, с цел да предотвратим сходни прояви в бъдеще. За нас също беше потрес.
Детето е с хематом на главата, а очевидците на случилото се са потресени от реакцията на родителя. Мъжът е арестуван за 24 часа от полицията, а по-късно брачната половинка му се е извинила на родителите на потърпевшото дете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР