Родител и илюстратор са автори на книжката Нощни приключения, с

...
Родител и илюстратор са автори на книжката Нощни приключения, с
Коментари Харесай

Нов книжка помага на децата да спят самостоятелно

Родител и илюстратор са създатели на книжката " Нощни завършения ", с която желаят да оказват помощ на дребните деца да спят независимо, описват от екипа.

Премиерата е на 29 януари сред 10:00 и 12:00 ч. в книжарницата-галерия на Нов български университет на ул. " Раковски " 191Б.

За доста фамилии отделянето на детето в лично легло или стая е огромно предизвикателство. Историята в книжката се роди от нуждата да се помогне на едно малко момче, синът на Ирина Илиева, да се почувства готово да спи в лично легло.

" Като майка желаех детето ми да е несъмнено, че ще получи поддръжка. Да е наясно, че няма да е карано принудително да е единствено, че постоянно може да пристигна при нас, или да ни повика през нощта ", споделя Ирина.

Самата история в " Нощни завършения " е за едно малко дете, което потегля на премеждие с обичаните играчки, с цел да открие какъв брой е хубаво да спи в личното си легло и стая. Приключението ще го научи да бъде по-смел, да разчита на приятелите си и да вижда хубостта в откриването на нови неща.

Илюстрации са на Десислава Найденова, която е приключила " Илюстрация " в Националната художествена академия. Работата по този план й лишава близо 1000 часа работа в продължение на няколко месеца. Тя опитва разнообразни техники за изобразяване, до момента в който се стигне до разновидността, на който сега може да се радват децата и родителите в книжката.

" При илюстрирането се съобразявах с възрастта на децата, с това по какъв начин те възприемат цветовете и детайлите. В последна сметка героите и композициите създадох на скици, а финалните илюстрации нарисувах цифрово. Специално съм подбрала рисунъка да е оптимално непосредствен до този на цветните моливи - текстурата и наситеността на цветовете са страхотни ", споделя Найденова.

Създателките на " Нощни завършения " се обръщат към детския психолог Ваня Дункова (председател на Българската асоциация за развиване на психомоториката), с цел да са сигурни, че употребяваните думи, самата история и другите детайли от книгата, ще насочват леко и решително детето към приемане на смяната и разбиране на независимото спане като още едно премеждие.

Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в ,,и
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР