Родилното отделение на университетската МБАЛ Света Анна-Варна“, което е сред

...
Родилното отделение на университетската МБАЛ Света Анна-Варна“, което е сред
Коментари Харесай

Над 100 бебета проплакаха през януари в родилното на „Света Анна“

Родилното поделение на университетската МБАЛ „ Света Анна-Варна “, което е измежду най-старите в страната, изпрати 2017 година с 1419 бебета, измежду които 9 двойки близнаци. По-голям е броят на новородените момченца. Делът на недоносените е 5 на 100 от всички живородени през отминалите 365 дни, оповестиха от здравното заведение.

От началото на новата година в родилните зали на незабавната болница на Източна България са изплакали повече от 100 деца.

В екипа на доктор Милко Папазов работят 8 акушер-гинеколози и 17 акушерки. Отделението е с най-високото равнище на здравна подготвеност, разполага с нови ултразвукови апарати и цялата нужна здравна инсталация за най-високо качество на медицинските действия.

Отделението поема едни от най-тежките случай на бременни и родилки от района, заради многопрофилността на лечебното заведение.

В навечерието на професионалния празник – Деня на родилната помощ – 21 януари, в отделението бе осъществен ритуалът с измиване на ръцете на най-възрастните доктор и акушерка. Празничният ден за лекарите и акушерките обичайно е под знака на стотици поздрави от щастливи дами, дали живот на децата си под движимостите професионални грижи на екипа в родилното поделение на МБАЛ „ Света Анна-Варна “.

“Персоналът на родилно поделение извършва доста отговорно своите отговорности, тъй като всеки знае, че спешността при бременната жена е най-голяма, а здравето на родилката касае двама. Пожелавам на екипа на родилно поделение доста здраве, задоволеност от труда и грижите които поставят! Нека да са почитани и уважавани в обществото “, сподели началникът на отделението доктор Милко Папазов в навечерието на Бабинден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР