Родилата преди по-малко от месец водеща на предаването COOL...T Петя

...
Родилата преди по-малко от месец водеща на предаването COOL...T Петя
Коментари Харесай

Петя Дикова отсвири телевизията, иска дълъг отпуск по майчинство

Родилата преди по-малко от месец водеща на предаването „ COOL...T ” Петя Дикова се усеща чудесно в новата си роля на родител. Телевизията въобще не й липсва - щерката на Аня Пенчева и Сашо Диков не има намерение да се връща бързо на работа, както направиха много от колежките й. „ Смятам да изкарам дълъг отпуск по майчинство ”, споделяла тя пред познатите си.

Много хора поздравили Пипи за смелостта да отстъпи позицията си в шоуто на Би Ти Ви на по-младата и атрактивна Поли Гергушева. „ 22-ма души преброих, които ме питаха „ Ти луда ли си да раждаш? ”. Това бяха известни персони, сътрудници... Явно специалността водещ е доста примамлива в тази страна. Щяла съм да си изгубя мястото и надали не да сляза от трона. Истината е, че след 20 години в малкия екран, рейтинги, излъчвания, най-накрая срещнах любовта в лицето на Илия, забременях и открих същинският смисъл в живота ”, споделя журналистката. Днес тя освен, че желае да се връща работа, ами и 

не гледа по какъв начин се оправя заместничката й

Мъжът й Илиян Любомиров доста помагал в развъждането на дребния Александър. Раздавал се и в семейството, за може Петя бързо да се възвърне и да възвърне силите си. Бебето се появило с юнашко тегло – 4 кг и 260 гр. и се наложило Дикова да роди посредством секцио. Тя възнамерявала раждането да е по натурален път, само че наследникът й се оказал прекомерно огромен да излезе без интервенция.
Преди да зачене, Петя имаше съществени здравословни проблеми и даже се опасяваше, че ще има затруднения с износването на плода. Дикова страда от заболяването на Хашимото, която визира най-вече дами в репродуктивна възраст и може да сътвори редица проблеми в хода на бременността. Установено е, че засегнатите пациентки забременяват по-трудно и при тях съществува по-висок риск от спонтанни аборти, обвързван с нарушената функционалност на щитовидната жлеза и общия имунен дисбаланс.
Дикова била наясно с всички рискове, които носи болестта й. Затова и не можела да си откри място от безпокойствие. Въпреки че следяла положението си при експерт и го направлявала с лекарства, тя дълго време 

не се решавала да забременее от боязън да не пометне

Заболяването, което има Пипи, стартира последователно, като първоначално не се виждат признаци. После се появяват типичните проблеми, които съпътстват заболяванията на щитовидната жлеза – лесна уморяемост, заплеснатост, сърцетуптене, звук в ушите, изпотяване, отичане. Всичките тези недоволства са се появили и при Петя Дикова. Подобрение настъпило чак когато щерката на Аня Пенчева почнала да приема лекарства в таблетна форма, които да компенсират дефицита на хормони в организма й.

За благополучие водещата имала голямата поддръжка на обичания си Илиян. Той през цялото време бил уверен, че опитите им за бебе ще се увенчаят с триумф. Петя споделяла пред приятелки, че е признателна на ориста, задето след толкоз несполуки в съкровен проект най-накрая е срещнала подобаващия мъж. 
Още в четвъртия месец на бременността младите родители разбрали пола на детето и почнали да умуват разновидности за име. Спрели са на Александър, тъй като е благозвучно и носи мощна мъжка сила. А и кръщавайки по този начин сина си, тв водещата щяла да уважи татко си – журналиста Сашо Диков, написа `Уикенд ".
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР