Роденият в Южна Корея Виктор Ан ще участва на Олимпиада

...
Роденият в Южна Корея Виктор Ан ще участва на Олимпиада
Коментари Харесай

Виктор Ан ще се състезава в родината си, представяйки Русия под флага на МОК

Роденият в Южна Корея Виктор Ан ще взе участие на Олимпиада под трети друг байрак. Той е шесткратен първенец от най-големия състезателен конгрес на планетата в шорттрека.

 Официално: Изхвърлиха Русия от Олимпийските игри!
Официално: Изхвърлиха Русия от Олимпийските игри!

Спортистите на страната ще вземат участие под безпристрастен байрак

През 20106-а в Торино, Ан завоюва три златни медала, само че по-късно беше зачеркнат от националния тим на своята страна. През 2011-а той одобри съветско поданство и в Сочи донесе три трофеи на новата си татковина.

Сега Виктор Ан още веднъж е подложен пред алтернатива и стартира да гледа на себе си като карък. Ето какво показа той преди няколко дни:

" Ако Русия не разгласи протест на Олимпиадата, аз ще отида да се състезавам с безпристрастен статут. Аз съм се подготвял и чакал това съревнование четири години и просто не мога да се предам тъкмо в този момент ".

Вчера Международния олимпийски комитет (МОК) изхвърли Русия от Пьончан 2018, само че позволи обособени състезатели да вземат участие под безпристрастен байрак.

Така Виктор изпадна в забавна деликатна обстановка. Той ще се състезава под трети друг байрак, след този на Южна Корея и Русия.

В последна сметка излиза, че кореецът Виктор Ан ще взе участие на съревнование в родината си, представяйки Русия под флага на МОК.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР