Роденият в Уганда Исмаил Сенанджи, представящ клуб Евър-Варна, стана за

...
Роденият в Уганда Исмаил Сенанджи, представящ клуб Евър-Варна, стана за
Коментари Харесай

Угандийски лекоатлет на Евър стана победител в маратона

Роденият в Уганда Исмаил Сенанджи, представящ клуб Евър-Варна, стана за повторно първенец на България в маратона.

Сенанджи, който е с български паспорт и има семейство в морската ни столица, приключи десети в крайното интернационално нареждане на Софийския маратон с 2.29:30 часа. Той обаче беше първи измежду декларираните за националното състезание. Сенанджи беше №1 у нас в класическата отдалеченост през 2015 година, а през 2016 година не влезе в класирането на шампионата на страната поради пропуск при инспекцията.

Миналогодишният отличник на България Димчо Мицов от Рилски атлет-Самоков завоюва сребърния орден този път с 2.29:41 часа. Той се подреди 11-и в общото нареждане на Софийския маратон. Бронзът от шампионата е за Росен Лилов (Локомотив София-Никола Карапетров). Той измина дистанцията за 2.40:01 часа, откакто стана 14-и измежду всички в най-мащабното тичане у нас.

Маринела Нинева от Локомотив-Дряново е новата шампионка на България в маратона при дамите. Тя е най-предно класиралата се българка в Софийския маратон с 3.01:41 часа. Постижението й отреди седма позиция в генералното класиране. Нейни подгласнички за шампионата на странта ни станаха Христина Козарева (Керамик-Елин Пелин) - 3.03:41 ччаса, осма в генералното, и Билсерин Сюлейман (СКЛА Нови пазар) – 3.19:54 часа, 11-а в генералното нареждане.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР